Ludovic Orban, contestat de Mihai Voicu pentru susținerea ”unui referendum inutil și illiberal”

0

Deputatul PNL, Mihai Voicu, i-a trimis liderului partidului, Ludovic Orban, o scrisoare în care îi reproșează faptul că a închis ochii la ”tentativele evidente de fraudare” a referendumului și arată că este vorba de ”un plan pentru fraudarea viitoarelor alegeri”. Mihai Voicu îi reproșează lui Ludovic Orban și asocierea cu ”un referendum inutil și illiberal”.

”I-am trimis președintelui PNL această scrisoare la finalul săptămânii trecute, nu știu dacă a avut ecou, nu mi-a răspuns nimeni. Am remarcat un comunicat de presă la o zi, părea că partidul ia o poziție”, a declarat Mihai Voicu pentru G4Media.ro.

Întrebat dacă susținerea explicită a referendumului de către președintele PNL ar putea duce la o contestare a acestuia în interiorul partidului, Voicu a declarat pentru G4Media.ro că ”momentan nu vreau să comentez, mă voi gândi la asta”.

Scrisoarea integrală a lui Mihai Voicu:

”Domnule președinte,

Solicit adoptarea, în regim de urgență, a unei poziții publice a Patidului Național Liberal, precum și acțiuni concrete ale reprezentanților noștri în organismele electorale, față de tentativele evidente de fraudare a scrutinului din 6 și 7 octombrie. Acestea constau în

1. Eliminarea Sistemului Electronic de Monitorizare a Prezenței la Vot, în condițiile în care infrastructura necesară pentru folosirea acestui sistem există și nu necesită costuri suplimentare pentru a fi utilizată.
2. Eliminarea declarației pe proprie răspundere a celor care votează la altă secție de votare față de cea de domiciliu, declarație care a fost utilizată la toate celelalte alegeri și este utilă pentru prevenirea votului multiplu.
3. Eliminarea autocolantului doveditor al prezenței la vot.
4. Reducerea drastică a pazei secțiilor de votare, astfel încât este repartizat un singur polițist la câte 4-5 secții de vot.
5. Modificarea modelului de procese verbale în sensul facilitării introducerii în urne a unor buletine de vot în numele unor persoane care, de fapt, nu au fost prezente la vot.

Dacă vom tolera toate aceste lucruri inacceptabile, să nu fim surprinși că ele vor fi folosite și la următoarele alegeri, cel puțin atât timp cât PSD este la guvernare. Sper că nimeni nu își imaginează că, în aceste cazuri, beneficiarii vom fi noi.

Domnule președinte,

Acum nu mai este vorba de referendum. Această etapă a fost depășită. Este vorba de un plan pentru fraudarea viitoarelor alegeri.

Am purtat, aproape de unul singur, în această campanie electorală, o bătălie pentru respectarea legii în sensul existenței unei campanii corecte. Această bătălie a fost, în mare parte, câștigată. Acum, însă, este vorba de corectitudinea desfășurării scrutinelor viitoare. Fără alegeri corecte nu există democrație. Este clar că PSD nu își dorește alegeri corecte și este exact ce face, profitând de acest referendum.

Nu îmi pot imagina că, de dragul aprobării unui referendum inutil și illiberal, PNL poate închide ochii, nu mai vorbesc de a fi complice sau participant, la fraude electorale destinate a fi folosite pe termen lung în România.

Tocmai de aceea v-am adresat acest mesaj în speranța că veți lua unele măsuri”.

Citește și Robert Negoiţă despre Dragnea, după referendum:Nici o persoană ruptă de realitatea comunităţii nu va putea fi cu adevărat lider

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele