Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă și de mână

0

Declaraţia pe propria răspundere, pe care trebuie să o completeze persoana ce va ieşi din casă după ora 23,00 pentru motivele permise, poate fi scrisă de mână, a precizat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

 

“Declaraţia va fi scrisă de mână, în care spune clar motivul deplasării, bineînţeles, cu datele personale ale persoanei respective. (…) Poate să fie şi un formular, pentru cine vrea să descarce un formular; deci merg amândouă soluţiile”, a explicat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Guvern.

El a mai spus că se menţin excepţiile de la portul măştii dacă persoana respectivă se află singură, mănâncă, bea sau fumează.

“Dacă cineva mănâncă sau bea, este normal că se menţin (excepţiile de la portul măştii – n.r.), dar asta este o chestiune numai dacă eşti singur undeva şi nu eşti cu alte persoane. Normal că nu poţi să le spui la oameni să nu mănânce, să nu bea apă sau pe cei care au viciul fumatului să îi opreşti şi posibilitatea să o facă afară. Dar condiţiile sunt foarte clare: nu poţi să faci aceste lucruri împreună cu alte persoane”, a explicat Arafat.

Vezi și Premieră mondială: PlasmaclusterIon – tehnologia japoneză care inactivează coronavirus

Referitor la sălile de sport, el a menţionat că regulile sunt stabilite prin ordinul ministrului Sănătăţii şi rămân valabile.

Nu mai este bun nici salutul cu pumnul

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele