Manda: Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict

0

Claudiu Manda a anunțat ieri seară, că miercuri, în ziua depunerii moțiunii de cenzură, este posibil ca susținătorii PSD-ALDE să fie prezenți în fața Parlamentului. PNL și USR anunțaseră deja luni că proprii susținători vor fi prezenți în fața parlamentului în ziua Moțiunii.

Întrebat luni seară, într-o emisiune la Antena 3, dacă sunt șanse să vină susținătorii coaliției PSD-ALDE la Parlament în ziua moțiunii de cenzură, Claudiu Manda a răspuns scurt: “Da. S-ar putea să vină”.

Chestionat ce se poate întâmpla dacă în ziua votului moțiunii vor fi la Parlament și susținătorii PSD-ALDE și cei ai Opoziției, Manda a dat un răspuns cel puțin controversat: “Sunt două variante, fie să-i putem compara numeric, fie să ajungă la conflict. Numai că ce vedem azi că se întâmplă, inclusiv la nivelul Parlamentului, s-ar putea să își dorească în continuare, cei care vin acum, protestatarii, astfel de acțiuni. Am luat și măsuri în Parlament, însă te poți gândi că susținătorii USR vin la restaurant, să ia furculița și apoi să fugă cu furculița prin Parlament.”

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj simpatizanților formațiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moțiunii, atât în țară cât și în București.

“PNL este deschis, după căderea Guvernului, la negocieri cu toate forțele politice civilizate, decente, care vor binele României, pentru conturarea unei soluții benefice pentru România, care să reașeze România pe drumul firesc, euro-atlantic, pe un drum democratic, care să respecte valorile și principiile fundamentale care stau la baza funcționării UE. Pe un drum care să permită fiecărui cetățean să aibă o șansă la o viață mai bună. (…) Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanților PNL, să fie prezenți la toate manifestațiile de susținere a moțiunii de cenzură, atât în București miercuri, în ziua moțiunii, cât și în toate celelalte orașe în care se vor organiza mitinguri și le-am solicitat să fie prezenți pentru a fi alături de cetățenii români care vor ca România să revină pe drumul drept”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

La rândul său, USR cheamă românii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură.

SMS-urile au fost trimise către membri, simpatizanţi şi cei care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR.

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat luni că aleșii formațiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână.

 

Citește și Olguța a postat un clip care arată cum protestatarii din Venezuela sunt doborâți cu tunurile de apă

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele