Deficitul bugetului consolidat a urcat la 2,1% din PIB

0

Deficitul bugetului consolidat a urcat la 2,1% din PIB după primele opt luni din acest an, la 21,9 miliarde de lei (4,5 miliarde de euro), anunță Ministerul de Finanțe.

Suma este cu un miliard de euro mai mare decât deficitul înregistrat în primele opt luni din 2018, când ajungea la 14,6 miliarde lei (3,1 miliarde de euro), sau 1,54% din PIB. Pe de altă parte, în primele șapte luni, deficitul bugetar a fost de 1,76% din PIB. Adică, într-o singură lună, a crescut cu aproape 4 miliarde de lei.Conform Digi 24, cheltuielile au ajuns la 21,9% din PIB. Cele de personal sunt cu peste 20 de procente mai mari față de aceeași perioadă de anul trecut. Este vorba desre banii cheltuiți pe salarii. Au crescut și cheltuielile cu asistența socială cu aproape 11% față de anul precedent. Aici o mare influența o are majorarea cu 10% a punctului de pensie de la 1 iulie 2018.

Per total, doar cheltuielile de personal și asistență socială se ridică la nu mai puțin de142 de miliarde de lei. Adică, două treimi din cheltuieli se duc pe pensii și salarii.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, gafe noi: Sunt un om care sunt foarte corectă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele