UPDATE: Degringoladă în Poliția Română în cazul interlopilor Duduianu

Mascații de la trupele speciale au fost trimiși, în mod greșit, la casa unui coleg de la SIAS

0
- Reclama -

Pe buletinului bărbatului era trecută adresa la care în realitate locuia un luptător de la trupele de intervenție ale Poliției. Drept urmare, polițiștii s-au dus la adresa menționată pe mandat, dar nu l-au găsit pe suspect.

Acesta a fost identificat relativ în scurt timp, în imediata apropiere a acelei locuințe, într-o altă casă.

Referitor la adresele unde s-au efectuat perchiziții, Poliția a făcut precizări într-un comunicat:

La data de 11.08.2020 s-a solicitat Tribunalului Bucureşti autorizarea efectuării unui număr de 5 percheziţii domiciliare, inclusiv la adresele de domiciliu ale celor 3 suspecţi. Cele 5 mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi au fost puse în executare în mod simultan la data de 12.08.2020, începând cu ora 06:00.

Cu această ocazie, la adresa de domiciliu a unuia dintre suspecţi, astfel cum aceasta figurează atât în evidenţele DEPABD, cât şi în cartea de identitate a suspectului şi care rezulta de altfel şi din actele de urmărire penală efectuate anterior, s-a procedat la forţarea uşii de acces, în condiţiile în care nicio persoană nu a răspuns apelurilor poliţiei, constatându-se că în acel imobil nu era prezentă nicio persoană.

- Reclama -

În urma relaţiilor obţinute la faţa locului, suspectul căutat a fost localizat în aceeaşi zonă. După finalizarea percheziţiilor domiciliare, cei trei suspecţi au fost conduşi la sediul Serviciului Omoruri, în vederea audierii.”

Știre inițială

Șeful Poliției Române a declanșat un control care vizează Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, structură care a coordonat intervenția de la perchezițiile efectuate la casele membrilor clanului Duduianu.

Mascații de la trupele speciale au fost trimiși, în mod greșit, la casa unui coleg de la SIAS, în loc să meargă la unul dintre imobilele vizate de acțiune, au precizat surse din Poliție.

Acasă era doar mama polițistului, au mai spus sursele. Cele două adrese erau aproape identice, doar că una dintre case era localizată pe strada, iar cealaltă pe intrarea cu același nume. ”Este inacceptabilă confuzia pentru că există o normă internă care te obligă, în astfel de operațiuni, să faci recunoaștere înainte să te duci în acțiune!” au explicat sursele. Serviciul Omoruri este condus de Radu Gavriș.

Frații Pian, după gratii

Polițiștii de la trupele speciale au descins, miercuri dimineață, în mai multe locuri din București și Ilfov în dosarul deschis după moartea lui Florin Mototolea, zis Emi Pian. Perchezițiile auavut loc acasă la membri ai clanurilor Duduianu, în cartierul Rahova și Rinu, inclusiv în zona Bragadiru din județul Ilfov, implicați în conflictul care a avut loc în urmă cu o săptămână în sectorul 6, iar oamenii legii au căutat, printre altele, armele folosite atunci, conform surselor.

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea pentru 30 de zile a fraţilor interlopului Emi Pian, Ciprian şi Graţian, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Este vorba despre Vasile Duduianu, zis Graţian Pian, şi Laurenţiu Duduianu, zis Ciprian Pian.

În acelaşi dosar, a fost arestat preventiv şi un alt membru al clanului Duduianu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele