UPDATE! Degringolada la CSM continuă: magistrații contestați pot avea parte de turul doi de alegeri

0

UPDATE: 13:43 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis contestațiile în cazul alegerilor pentru secția de judecători, unde va fi organizat un al doilea tur de scrutin.

 

Totuși, se pare că în cazul procurorilor Claudiu Sandu, Cătălina Sântion și Daniel Horodniceanu contestațiile au fost respinse. 

Știre inițială

CSM decide astăzi ce face cu cele cinci contestații privind alegerea noilor membri ai Consiliului. Plenul va lua în discuție o notă referitoare la alegerea acestora redactată de președintele Comitetului electoral, judecătoarea Simona Marcu.

 

Potrivit acestei note, judecătoarea Marcu propune două soluții pentru cele patru locuri de membru CSM vizate de contestații.

Prima este validarea rezultatelor actuale, practic respingerea contestațiilor. Cea de-a doua – organizarea unui tur doi.

Este propus și un nou calendar: turul 2 pe 7 septembrie și trimiterea rezultatelor finale la Senat pe 31 octombrie 2022.

Vezi și CSM-ul Liei Savonea ”sare la gâtul” DNA care a criticat proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale

Degringoladă în CSM: Judecătorul Cristi Dănileț, re-exclus din magistratură / o altă ședință a fost boicotată de 7 membri

Magistrații vizați de contestații:

Judecătoarea Ramona Grațiela Milu de la Curtea de Apel Brașov.

Un alt membru contestat este judecătorul Mihai Ghica, al doilea membru judecător din partea tribunalelor. Mihai Ghica este judecător la Secția penală a Tribunalului Cluj.

Claudiu Sandu este procuror la Parchetul județean Brașov.

Procuroarea Cătălina Sântion de la Parchetul Judecătoriei sectorului 3

A cincea contestație este la adresa procurorului Daniel Horodniceanu.

Primii patru magistrați sunt contestați de contra candidații lor, plasați pe pozițiile imediat următoare, neeligibile. În cazul acestora judecătoarea Simona Marcu propune cele două soluții – validarea rezultatelor sau organizarea unui tur doi. Cea de-a doua variantă este respinsă de magistrații contestați.

În cazul celei de-a cincea contestație, Daniel Horodniceanu este contestat de un petent condamnat de închisoare ca urmare a unui dosar instrumentat de procuror. În acest caz este propusă respingerea contestației.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele