Delir marca PSD: Se laudă cu DNA-ul pădurilor, lege USR și a numărat 1 milion de copii fără acces la educație online

Lucian Romaşcanu, PSD, a afirmat că aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online

0

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că situaţia în care numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Parcul Herăstrău este o consecinţă a faptului că, deşi “virusul n-a plecat nicăieri, au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă”.

 

“Din păcate, asta este o consecinţă a ceea ce s-a întâmplat cu aceste trei zile, pe care, din păcate, oamenii le-au înţeles ca pe un deces al virusului. Nu, trei zile virusul n-a plecat nicăieri. Au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă şi, în consecinţă, îi îndemn şi pe această cale pe toţi (…) să stea acasă, să se protejeze pe ei şi pe familiile lor. Nu este o situaţie deloc simplă şi se pare că va mai dura şi vedem şi în alte ţări că ea este de durată. Şi singurul lucru pe care puteam să-l facem cu libertatea pe care ne-o dă starea de alertă este să muncim, să ne vizităm părinţii, să ieşim din casă, dar neuitând nici o clipă că distanţarea este singurul lucru care ne poate ţine sănătoşi”, a spus duminică Romaşcanu într-o conferinţă de presă.

 

Întrebat dacă PSD are în vedere o discuţie pe această temă cu autorităţile, Romaşcanu a spus că premierul Ludovic Orban este aşteptat luni în Parlament.

“O să vină prim-ministrul mâine cu un calendar propriu. Şapte zile la dumnealui înseamnă cu totul altceva decât la orice om normal. Legea impune să vină la 7 zile să dea un raport despre ceea ce se întâmplă în lupta cu coronavirusul şi măsurile economice luate. Mâine va veni în Parlament, probabil că va fi întrebat. Mâine va intra în vigoare şi legea pe care am adoptat-o săptămâna asta, deci pot intra toate măsurile de protecţie legală în vigoare începând de mâine”, a mai spus Lucian Romaşcanu.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a precizat că a fost suspendată autorizaţia de funcţionare pentru terase în cazul celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău, unde numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

“Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni”, a spus Bădulescu.

Premierul Ludovic Orban este invitat luni, începând cu ora 16,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea “Ora prim-ministrului”, pentru a prezenta măsurile de relansare economică.

PSD are grijă de copii, deși Guvernul Orban a anunțat că fiecare copil va avea o tabletă

Lucian Romaşcanu a afirmat că aproape un milion de copii nu au acces în acest moment la învăţământul online şi solicită ca autorităţile să rezolve această problemă. O problemă însă desbătută în Guvern, ministrul Educației a venit și cu o soluție.

“În această seară, în şedinţa de guvern, am prezentat un proiect de hotărâre de guvern prin care să se aloce bani de la fondul statului pentru achiziţionarea de echipamente tocmai pentru aceşti copii din mediile defavorizate. Prin urmare, 150 de milioane de lei pentru aceşti copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă”, a spus Anisie.

“Ultima cifră pe săptămâna aceasta este, iarăşi, dovada minciunii pe care o practică constant guvernarea Orban, şi anume că – doamna Anisie a spus acest lucru – sunt doar 250.000 de copii fără acces la învăţământ online. Cifra, conform unui studiu IRES, arată că 903.870 de copii sunt în această situaţie. Există tot felul de idei, tot felul de propuneri, bani sunt, numai dacă ne gândim la ‘Cornul şi laptele’, domnilor, faceţi ceva şi porniţi acest învăţământ online şi pentru aproape un milion de copii care n-au acces în acest moment. Învăţământul în România este gratuit prin Constituţie. Finanţaţi tablete, finanţaţi acces la internet şi ocupaţi-vă de viitorul ţării, pentru că asta înseamnă educaţia copiilor noştri”, a spus duminică Romaşcanu.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 7 mai, la propunerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020, care va fi utilizată pentru achiziţia de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

“Am solicitat inspectoratelor şcolare să centralizeze situaţia elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziţionarea acestora, va fi facilitată învăţarea la distanţă şi pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat ministrul Monica Anisie, citată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele