Delta Dunării sau cum să fim cu banii în buzunar și sufletul în Rai

0

Ministerului Turismului anunță că Delta Dunării reprezintă o prioritate. Obiectivele sunt  aducerea aici a cât mai mulţi turişti străini, dar promovând însă un turism durabil care să protejeze biodiversitatea. O încercare de jongleirie cu o capră, o varză și un lup.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a făcut mai multe declarații pe această temă cu prilejul unui infotrip dedicat jurnaliştilor străini: “Delta Dunării este perla turismului românesc şi de aceea trebuie să profităm de orice ocazie pentru a o promova. Este important să aducem cât mai mulţi turişti, dar trebuie să fim extrem de atenţi încât să dezvoltăm un turism durabil, astfel încât biodiversitatea, comoara Deltei Dunării, să fie protejată şi să fie transmisă şi generaţiilor viitoare. Este important ca turiştii să ajungă direct la Tulcea, fără să mai fie nevoie să străbată drumul de la Bucureşti la Tulcea sau de la Constanţa la Tulcea, pentru că se pierde foarte mult timp. Ştiţi cu toţii, durata medie a unei călătorii este de patru ore. Deci, practic, turiştii pierd o zi din concediu plus costurile lor sunt mult mai mari”, a spus Bogdan Trif la o conferinţă de presă organizată în localitatea Mila 23 din judeţul Tulcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, a precizat că Delta Dunării beneficiază de un Instrument Teritorial de Investiţii, care aduce în teritoriul judeţului Tulcea aproape 1,2 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor din Delta Dunării, Bogdan Trif a precizat că potrivit celor mai recente cifre, în anul 2016 au fost aproximativ 50.000 de turişti români şi aproximativ 33.000 de turişti străini: “Este mult sub potenţial. De aceea trebuie să o promovăm. Dar, încă o dată, trebuie să fim foarte atenţi să dezvoltăm un turism durabil fără să afectăm în niciun fel fauna şi flora Deltei”.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele