Demență instituțională pe banii românilor: Primăria Capitalei depune plângere penală împotriva DSP

După trei zile, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne

0

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucuresti a anunţat printr-un comunicat de presă că va face plangere penala împotriva DSP Bucureşti. Acțiunea are loc pentru că, deşi la Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus COVID 19 47 de beneficiari şi 28 de angajati, DSP Bucureşti a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru, potrivit Primăriei Capitalei.

 

În acel centru sunt 479 de persoane (246 de angajaţi şi 233 de beneficiari).

Se mai arată că după ce a aşteptat trei zile ca DSP sa efectueze testarea celor din Centrul Rezidenţial din Berceni, pentru a urgenta procedura şi pentru a suplini lipsa de reacţie a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, personalul centrelor rezidenţiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testaţi la apariţia primului caz sau a simptomelor.

Firea: Începe marea testare

DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal şi beneficiari) s-a efectuat vineri şi sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecţiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus.

Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi au fost internati, in funcţie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeş, dr. Marius Nasta, Monza şi spitalul de la
institutul „Ana Aslan” din Otopeni.

La Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependente – Berceni au fost întreprinse măsuri de siguranţă sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranţă medicală şi decontaminarea incintelor cu substanţe puternic virucide, se mai arată în comunicat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele