Demolând statui, americanii au găsit o capsulă a timpului

0

O altă capsulă a timpului a fost descoperită, luni, în soclul statuii unui general confederat care a fost demontată în septembrie, relansând speranţa de a descoperi o fotografie a lui Abraham Lincoln foarte aşteptată de colecţionari.

 

„Au găsit-o!”, a scris pe Twitter guvernatorul Virginiei, Ralph Northam, la o săptămână de la deschiderea unei prime capsule care i-a dezamăgit pe experţi. „Este probabil capsula timpului pe care o căuta toată lumea”, a adăugat el, alăturând mesajului său fotografii cu o cutie dreptunghiulară din metal de aproximativ 30 de centimetri lungime. Guvernatorul a precizat că această cutie nu va deschisă luni, experţii dorind să o examineze mai întâi.

O capsulă a timpului este un recipient ce conţine obiecte sau documente reprezentantive unei epoci, destinată generaţiilor viitoare. Ea a fost găsită sub soclul impozantei statui ecvestre a generalului Robert Lee, şef al armatei confederate care a apărat în special scalvia în timpul Războiului Civil (1861-1865), inaugurată în 1890 la Richmond, fosta capitală a secesioniştilor situată în Virginia.

Văzută ca un simbol al trecutului sclavagist al ţării de mulţi americani, statuia a fost demontată în septembrie, în contextul reluării discuţiilor despre monumetele confederate.

Tudorel Toader, unul dintre modelele lui Dănileț

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele