Tudorel Toader, unul dintre modelele lui Dănileț

1

Judecătorul Cristi Danileţ afirmă, într-o postare pe Facebook, că a avut trei modele în viaţă – tatăl său, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-a iubit enorm, maestrul său de arte marţiale şi profesorul său din facultate, Tudorel Toader, despre care afirmă că drumurile li s-au intersectat apoi de mai multe ori, ”până la un moment dat, când a devenit ministru”.

 

”Am avut trei modele în viaţă: tatăl meu, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-am iubit enorm, pentru ordinea şi disciplina insuflată încă de mic în cadrul unei educaţii „spartane” pe care am primit-o şi pentru care îi sunt recunoscător. Nu a fost membru de partid. Era un critic public al conducerii cooperativei meşteşugăreşti. Ascultam Radio Europa Liberă la radio, împreună. Acum 8 ani am avut onoarea să facă Marea Trecere în braţele mele”, a scris Dănileţ pe Facebook.
El afirmă că o altă persoană care i-a fost model este maestrul său de arte marţiale, sensei Florentin Gheorghe Loghin, acum 7 Dan în Karate, căruia îi poartă o stimă profundă, pentru că încă din perioada adolescenţei i-a îndreptat paşii către spiritualitate şi filosofie, un drum pe care consideră că mai are de mers şi pe care, din fericire, el îi este alături.
Cea de a gtreia persoană care i-a fost model este profesorul său din facultate, Tudorel Toader.
”Mi-a insuflat pasiunea pentru dreptul penal: cursurile şi seminariile cu el sunt memorabile, iar cartea sa am recomandat-o tuturor studenţilor şi practicienilor din jurul meu. Drumurile noastre s-au intersectat apoi de mai multe ori (şi când a fost decan, şi când a fost judecător CCR, şi când a devenit Rector), până la un moment dat (când a devenit ministru)”, precizează Dănileţ.

Predoiu iese la ”apărare”: CSM ”a riscat foarte mult”

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele