Denunțătorii lui Poteraș au dispărut. Fostul primar este judecat pentru o mită de 1 milion de euro

0
cristian-poteras

Denunțătorul fostului primar al Sectorului 6 Cristian Poteraș va fi citat cu mandat de aducere pentru termenul din 29 martie, la Curtea de Apel București, pentru a fi audiat în apel în dosarul în care edilul a fost trimis în judecată, apoi achitat pe fond pentru o mită de 1 milion de euro. Viorel Lucian Grecu a lipsit de la termenul de marți, 1 martie, așa că va fi adus cu ajutorul Poliției.

 

Aceeași decizie a fost luată de președintele completului de judecată, magistratul Luminița Criștiu-Ninu, cu privire la martora Raluca-Alexandra Ștefainschi, după ce nici ea, nici denunțătorul Viorel Lucian Grecu nu s-au prezentat pentru a fi audiați.

Pentru a-i găsi mai ușor pe martorii a căror audiere a fost solicitată de procurorii DNA, instanța va face verificări în bazele de date ale Poliției și ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Vezi și Veste tristă pentru românii cinstiți: Hoțul Poteraș va fi eliberat din pușcărie

La termenul din 10 decembrie 2021, instanța a dispus citarea în vederea audierii a următorilor martori:

Grecu Lucian-Viorel,
Ştefainschi Raluca-Alexandra,
Vasile Constantin,
Huştea Daniel,
Istrate Daniel,
Moise Cătălin Teodor
Racovilă Marian Ionel

Procurorii DNA speră că martorii vor convinge instanța să desființeze decizia de achitare obținută de fostul edil Cristian Poteraș anul trecut, la Tribunalul București.

Fostul primar al sectorului 6 al Capitalei a fost găsit nevinovat pe fond, pe data de 23 februarie 2021, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a primit o mită de aproximativ un milion de euro pentru a aproba un proiect imobiliar şi pentru atribuirea de contracte din bani publici.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus achitarea firmei SC Tettas SRL, precum şi a administratorului acesteia, Iulian Constantin, judecat pentru dare de mită.

Magistraţii au mai dispus ridicarea măsurilor asiguratorii în cauză.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de procurorii DNA.

Cristian Poteraș, condamnat într-un dosar mai vechi la 8 ani de pușcărie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele