Deputații vor vota azi proiectul de Lege pentru Rezidențiat

0

Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţi, de la ora 16,00, pentru a adopta proiectul de lege privind Rezidenţiatul, a decis Biroul permanent. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat, după şedinţa conducerii Camerei, că şedinţa va avea loc de la ora 16,00 pentru a discuta acest proiect, urmând să fie dat şi votul final.

 

Potrivit proiectului de lege din Camera Deputaților, pentru anul 2019, cifra de școlarizare pentru rezidențiat se aprobă printr-o hotărâre a Guvernului. În plus, această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină care au diplomă de licență, potrivit viatamedicala.ro.

O altă modificare importantă arată că admiterea ar putea fi organizată anul acesta în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului SănătățiiAșadar, pentru 2019, de pe metodologia de organizare a examenului de rezidențiat va fi scoasă semnătura Ministrului Educației. Asta în condițiile în care nu există nici măcar un ministru interimar la Educație, acesta fiind unul dintre motivele care au dus la această criză.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele