Opoziția se unește și face primul pas pentru schimbarea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

0

Liderii Opoziției au depus miercuri un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaților, modificare ce ar duce la simplificarea procedurii de schimbare a președintelui Camerei Deputaților. Proiectul e semnat de Raluca Turcan, Dan Barna și Eugen Tomac.

Proiectul prevede posibilitatea ca revocarea să fie cerută de o treime din totalul deputaților. În acest moment, revocarea poate fi cerută doar de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, ceea ce face practic imposibilă schimbarea lui.

Ce prevede acum regulamentul Camerei Deputaților în privința schimbării președintelui:

Articolul 26: ”Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

În cazul lui Liviu Dragnea, propunerea ar trebui să vină de la Vasile Daniel Suciu, liderul grupului PSD, un deputat de Bistrița. Abia după ce liderul grupului face propunerea, ea trebuie să treacă de Biroul Permanent al Camerei Deputaților și abia apoi să ajungă la vot – o procedură extrem de greoaie.

Luni, Victor Ponta, președintele partidului Pro România, anunțase că va depune în Camera Deputaților un amendament la regulament, astfel încât schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei să poată fi realizată la cererea a jumătate plus unul dintre deputați.

Citește și Șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei:Se folosește mult termenul a gaza, vă rog să vă uitați în DEX și vedeți ce înseamnă a gaza

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele