Șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei: “Se folosește mult termenul a gaza, vă rog să vă uitați în DEX și vedeți ce înseamnă a gaza”

0

”Se folosește mult termenul a gaza. Vă rog să vă uitați în Dicționarul Explicativ al Limbii Române și vedeți ce înseamnă a gaza”, a declarat Laurențiu Cazan la ieșirea de la Parchetul General, unde a fost pus sub urmărire penală în dosarul violențelor din 10 august. Cazan, care a fost șeful dispozitivului de intervenție din Piața Victoriei în timpul mitingului diasporei, a mai spus că dacă mâine ar fi 10 august, ar lua aceleași măsuri.

Context. Săptămâna trecută, Laurenţiu Cazan a fost pus sub acuzare de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, transmite Agerpres.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi penal colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Peste 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Citește și Tensiuni între ALDE și PSD:Amenințările voalate ale lui Dragnea și reacția lui Tăriceanu cu miza de miliarde de lei

De Vlad Mitu

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele