Deputatul Mitralieră: “Frans Timmermans și Jean-Claude Juncker să dea dovadă de bun-simț și să demisioneze”

0

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că este ”din ce în ce mai eurosceptic” și a cerut demisia președintelui și prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans, în contextul în care oficialii europeni au criticat modificarea legilor Justiției în România.

„Eu cred, de bun simț, că dl. Timmersmans și dl. Juncker ar fi trebuit să își dea demisia de mult timp, pentru că ceea ce au făcut în România, ce au făcut și în Ungaria și în Cehia și în Polonia. Am răzut reacțiile primilor miniștri și ale președinților de state din cele patru țări. Am văzut ce i-a reproșat lui Timmersmans și prim-ministrul Poloniei și prim-ministrul Ungariei. Deci, iată, că nu numai în România dl. Timmersmans face politica dânsului olandeză. Dl. Timmersmans și Olanda își doresc portul nostru”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a mai spus că este greșit ca unei țări membre UE să i să spune ce să facă.

„Eu sunt din ce în ce mai eurosceptic  (…) Modul asta de a trata și de a cere ca să faci cum vor ei, că ei sunt cei care hotărăsc legislația într-o țară și noi trebuie să facem cum spune Juncker sau Timmersmans este un mod greșit. Eu nu cred că este bine pentru țările care sunt membre în comunitatea europeană”, a adăugat social-democratul.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, modificarea legilor Justiției, afirmând că CE nu va ezita să aducă ”în fața instanței guvernul român dacă regulile sunt încălcate”.

”Cu toții suntem conștienți că inițiativele autorităților române începând cu 20017 în ceea ce privește Codul penal, Codul de procedură penală și în general prevederile din domeniul judiciar au dus la îngrijorări la o serie întreagă de actori atât din România, cât și în Europa și la nivel internațional. (…) Dacă se adoptă fără modificări legile Justiției modificate și codurile penale modificate ar afecta sistemul judiciar, inclusiv capacitatea de a combate corupția și alte infracțiuni. Asta e cu atât mai important cu cât s-a obținut atât de mult în lupta împotriva corupției la nivel înalt în România în ultimii ani. Asta ar însemna un regres grav față de evaluarea pozitivă a Comisiei din ianuarie 2017. Însă legile nu au fost încă promulgate. Deci nu este prea târziu pentru ca instituțiile române să dea un pas înapoi”, a declarat Frans Timmermans în timpul dezbaterii din Comisia LIBE despre situația din România.

Citește și Vosganian vrea anchetă în cazul clipului ”Copiii referendumului” care îndeamnă la boicot:Are iz satanic

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele