Dezastru ecologic pe câmpurile de lângă municipiul Ploiești

0

Dezastru ecologic pe câmpurile de lângă municipiul Ploiești. Conducerea PNL-istă a orașului și a județului Prahova, tandemul Dumitrescu – Volosevici, pare neinteresată de acest aspect. Cartierul Ploiești Vest este separat de orașul propriu-zis, aflându-se situat de cealaltă parte a Centurii municipiului, în Sud-Vest. Oamenii trăiesc aici ca la țară, dar plătesc taxe ca la oraș.

 

În imediata apropiere a Cartierului se află teren arabil, dar nu tot este lucrat de proprietari. Terenurile sunt însă acoperite cu deșeuri de la atelierele auto sau de la construcțiile din zonă. Nici fosta conducere a municipiului nu a făcut mare lucru, așa că aici s-a format aproape o groapă de gunoi.

Șeful Gărzii de mediu, probleme în teren

Aceleași probleme ca în Capitală, dar la Ploiești nimeni nu s-a dus în teren, spun localnicii. Noul comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a povestit la Digi24 cum a fost „luat la bătaie” de câteva persoane pe care le-a prins că deserveau deșeuri într-o zonă destinată împăduririi, în sectorul 6 al Capitalei.

Vezi și Colegii băiețelului decedat la Ploiești, consiliaţi de un psiholog

Cetățenilor le este frică să reclame ilegalitățile privind mediul

Octavian Berceanu, care s-a implicat şi în combaterea tăierilor ilegale de păduri, a constatat că oamenilor le este frică să reclame ilegalităţile privind mediul şi a povestit şi că oameni care încălcau legea ştiau datele sale personale, după ce a reclamat infracţiunile.

„Pot să vă dau propriul exemplu: am raportat în trecut un astfel de incident către Garda Naţională de Mediu – o depozitare mare, pe aproape 20 de hectare în Chiajna – Garda de Mediu a transferat controlul către Comisariatul Ilfov, comisarii şi-au derogat, nu ştiu cum, competenţa către Poliţia locală, şi ulterior cei care depozitau, infractorii, de fapt, au ajuns în posesia datelor mele şi mi le-au şi arătat cu scop de intimidare. Aceeaşi grupare am găsit-o depozitând în Sectorul 6, cu Poliţia Locală din Chiajna şi cu viceprimarul de acolo, în prezenţa comiterii unor infracţiuni sau contravenţii, după caz. Deci, cumva, însă structura asta a statului sau a administraţiei locale, face parte din angrenajul de crimă organizată, să zicem”, a explicat Octavian Berceanu.

Cum se face o sesizare la Garda de Mediu

Totodată, Octavian Berceanu a explicat cum trebuie să procedeze cetățenii pentru a face o sesizare la Garda de Mediu atunci când descoperă anumiți factori de poluare.

„Este extraordinar de simplu. Dacă trimitem o sesizare în care punem și imagine și locație la adresa gardamediu@gnm.ro, în zece minute este în mapa mea de lucru”, menționează comisarul.

Potrivit acestuia, pentru a fi luată în considerare o sesizare este nevoie de datele personale ale celui care o transmite, însă asigură că acestea vor rămâne confidențiale, astfel încât nu vor exista probleme pentru cel care anunță ilegalitatea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele