Dezbatere despre Revoluția Română în Parlamentul European

0

Parlamentul European va avea, azi, o dezbatere despre Revoluţia din România, exact la la 30 de ani debutul acesteia la Timişoara.

Joi, europarlamentarii vor adopta şi o Rezoluţie, informează news.ro.

”Revoluţia din România în dezbaterea Parlamentului European! Luni, la Strasbourg, va avea loc un eveniment unic. Se va dezbate o rezoluţie despre Revoluţia Română din Decembrie 1989. Dezbaterea are loc în ziua de 16 Decembrie, exact la 30 de ani de la începerea Revoluţiei la Timişoara, iar votul în plenul Parlamentului pentru Rezoluţie se va da Joi, 19.12.2019”, a anunţat Traian Băsescu pe Facebook. Europarlamentarul PMP a precizat că ”toţi cei 32 de parlamentari români, indiferent de apartenenţa politică, au putut să facă propuneri pe proiectul de text şi îl vor susţine în plen”. ”La fel de important este că liderii tuturor grupurilor parlamentare au fost de acord cu propunerea grupului PPE de a se introduce în dezbaterea Plenului Parlamentului Rezoluţia despre Revoluţia Română”, a mai scris Băsescu.

În urmă cu 30 de ani, în Decembrie 1989, la Timişoara au izbucnit evenimentele care au dus la căderea comunismului din România.

Citește și: Gelu Oltean, fost şef al Direcţiei de Protecţie Internă din Ministerul de Interne, arestat într-un dosar de trafic de droguri

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele