DEZBATERE SOLO – Iohannis: Fără mine statul de drept din România s-ar fi rupt

0

Președintele Klaus Iohannis a avut la rândul său, propria dezbatere.

Acesta a continuat atacurile la adresa PSD, dar a și prezentat câteva dintre intențiile sale din următorul mandat.

„Într-o campanie electorală există opinii pro şi contra, de aici apare dinamica . Eu mi-am pus în practică strategia pe care am gândit-o şi este în desfăşurare, însă da, am urmărit mpactul pe Facebook şi pot să spun că dacă tragem linie numărul urmăritorilor e în creştere, înseamnă că net lucrurle au fost bine înţelese şi mă bucură acest lucru.
Vorbim despre un tur 2 ntre candidatul Klaus Iohannis care a fost preşedinte şi o candidată care reprezintă un PSD nereformat, nedeocratic care a guvernat îmotriva românilor şi sunt convns că mulţi dntre cei care nu şi-au format o părere şi-o vor forma zillele următoare. Eu sper că prin apariţiile mele şi prin luările de cuvânt să-i convng că merit oricând mers la vot. Eroul alegerilor nu este candidatul, este alegătorul cu ştampila de vot în mână şi îi invit pe toţi românii să devină campioni în turul 2 mergând la vot.”

” Despre rolul de mediator al preşedintelui şi lupta pentru justiţie, despre ieşirea în stradă şi participarea la şedinţa de guvern, despre referendumul pentru justiţie şi despre şansele date PSD. Legile justiţiei au trecut, imaginea României este cea din MCV. Aţi sacrificat cumva justiţia pe altarul interesului dvs electoral prin amânarea referendumului?
„Se vede destul de bine că am amânat referendumul până în momentul în carec am considerat că o convocare produce efecte maximale, cred că a produs. (…) În afară de faptul că am alungat elefanţii din şedinţa de Guvern, că am cobrât între demonstranţi, am mai făcut lucruri prevăzute în Constituţie şi cred că le-am făcut destul de bine. Am retrimis legile justişiei în Parlament, le-am trimis la CCR, am cerut unct de vedere de la Comisia de la Veneţia, am reuşit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiţiei, din măsurle introduse de PSD în legile justiţiei. Nu sunt perfecte, sunt în vigoare, la un moment dat au trebuit promulgate fiindcă mi s-au terminat atribuţiile constituţionale. Voi avea grijă ca Guvernul să reia aceste chestiuni şi după alegerile parlamentare, când sunt sigur că vom avea o altă ajoritate, voi repara ce a mai rămas de reparat din legile justiţiei..
Fără mine statul de drept din România s-ar fi rupt. Nu s-a rupt, a rămas în picioare, lupta anticorupţie continuă şi am corectat în exterior imaginea catastrofală proiectată de guvernele pesediste. ”

Citește și: DEZBATERE SOLO – Dăncilă nu îşi asumă asaltul PSD asupra justiţiei şi îl acuză pe Iohannis și de ceea ce nu putea face

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele