500 de copii cu diabet zaharat vor beneficia de sisteme de monitorizare din partea statului

0
diabet zaharat
- Reclama -

Conform ministrului sănătăţii, în România, peste 800.000 de pacienţi cu diabet zaharat beneficiază de tratament. Dintre aceaștia, 3.440 sunt copii. În 2018, s-au alocat fonduri pentru 500 de copii ce vor primi sisteme de monitorizare a glicemiei şi pompe de insulină, dar nu au fost depuse multe dosare.

Programul naţional de diabet a fost reorganizat în două subprograme: de diabet zaharat I şi diabet zaharat II şi alte tipuri de diabet.

“Începând cu 1 octombrie 2018 prin HG 737 programul naţional de diabet a fost reorganizat în două subprograme, respectiv subprogramul de diabet zaharat tip I şi subprogramul de diabet zaharat tip II şi alte tipuri de diabet zaharat. Am creat cadrul legal pentru acordarea unor dispozitive medicale moderne pentru pacienţii cu diabet zaharat tip I. Este vorba de sisteme de monitorizare continuă a glicemiei şi sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei precum şi a materialelor consumabile aferente acestora. Se estimează că printre beneficiarii aceste dispozitive vor fi şi copiii”, a mai spus Sorina Pintea.

Citește și: Târgul Gaudeamus și-a deschis porțile

În cadrul Programului, 500 de copii, diagnosticaţi cu diabet zaharat, vor primi sisteme de monitorizare a glicemiei şi pompe de insulină. Programul a fost lansat în data de 1 octombrie, iar procedurile de achiziţie durează 90 de zile, relatează Mediafax.

“Din punctul meu de vedere important este că s-a pornit, sunt definite centrele regionale, deja s-au alocat bani pentru achiziţie. (…) Sumele pentru anul viitor vor fi alocate pentru toţi copiii, pentru cei 3.440 aflaţi în evidenţă. Important este ca acei pacienţi să facă solicitări, să se facă aceste dosare. Noi am spus că alocăm anul acesta bani pentru 500 (n.r. – copiii), este nevoie de alocarea banilor pentru a putea permite începerea programului de achiziţie, dar am citit solicitările”, a mai spus Sorina Pintea.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele