Frăția criminală a dictatorilor sovietici. Putin și Lukașenko și-au unit forțele să înăbușe violent manifestațiile pașnice din Belarus

0
Putin / Lukasenko
Putin / Lukasenko
- Reclama -

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Kremlinul a pregătit un număr de polițiști pregătiți să intervină pentru a ajuta poliția din Belarus împotriva protestatarilor. Președintele rus trimite, astfel, un semnal clar de sprijin pentru Aleksandr Lukașenko.

 

”Lukașenko mi-a solicitat să pregătesc o rezervă de forțe de ordine și am făcut-o”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu pentru televiziunea de stat din Rusia, joi. „Am căzut de acord, însă, să o folosim doar dacă situația scapă de sub control”, a completat acesta.

„Nu suntem indiferenți la ce se întâmplă acolo (în Belarus – n. red.). Este o țară foarte apropiată, poate cea mai apropiată de noi. Rusia este pregătită să dea sprijin militar dacă va fi nevoie de el, sub un tratat colectiv de securitate”.

Putin mai spune că polițiștii ruși vor fi trimiși în Belarus doar dacă „forțe extremiste, sub acoperirea sloganurilor politice întrec măsura cu jafuri, incendiere de mașini, locuințe, bănci sau încearcă să preia controlul asupra clădirilor administrative”.

- Reclama -

Svetlana Tihanovskaia: este în desfăşurare o ”revoluţie paşnică” în Belarus

Dacă Uniunea Europeană și SUA au condamnat acțiunile violente ale poliției belaruse împotriva cetățenilor, Putin a declarat că reacția forțelor de ordine a fost „reținută”. Rusia susține că reacția sa la criza din Belarus a fost „neutră” și a sugerat că SUA și UE încearcă să folosească situația pentru a își promova interesele politice.

Protestele nu dau încă semne că s-ar opri. Svetlana Tihanovskaia, candidata opoziţiei belaruse, a declarat că în Belarus este în desfăşurare o „revoluţie paşnică”, iar manifestațiile au intrat în a treia săptămână.

Vezi care este cea mai ieftina modalitate de purificare a aerului din casa ta pe Casoteca.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele