DIICOT anchetează abdicarea Regelui Mihai I al României

0
- Reclama -

La sesizarea Mişcării pentru Regat şi Coroană, DIICOT cercetează falsul istoric şi juridic comis la 30 decembrie 1947, care a avut ca rezultat răsturnarea ordinii constituţionale în Regatul României şi desfiinţarea statului de drept.

Citiți și Prințul Charles i s-a adresat reginei Elisabeta cu apelativul “mămico”

DIICOT – Structura Centrală a dispus, sub nr. 467/D/P/2018, începerea urmăririi penale „in rem”, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art.397 şi 438 Cod Penal, a transmis săptămâna trecută Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată, sub semnătura procurorul şef de secţie Mihaela Porime. DIICOT precizează că „alte aspecte legate de acest dosar nu pot fi comunicate în acest moment”.

Regele Mihai a abdicat la sfârşitul anului 1947, după ce s-a întors de la Londra, unde a luat parte la nunta Principesei Elisabeta a Angliei. A cunoscut-o atunci pe Ana de Bourbon-Parma, pe care decide să o ia de soţie.

La întoarcerea în ţară – care i-a surprins pe liderii PCR, care se aşteptau ca regele să rămână în străinătate, Regele a luat legătura cu membrii guvernului pentru a discuta despre viitoare căsătorie. Însă după Crăciun, când a revenit de la Sinaia la Bucureşti, Regelui i-a fost pus actul de abdicare în faţă şi a fost obligat să semneze.

Se întâmpla în data de 30 decembrie 1947, ultima zi a monarhiei în România. Comuniştii au proclamat imediat abolirea regimului monarhic şi naşterea republicii populare.

- Reclama -

Regele a părăsit ţara trei zile mai târziu, pe 3 ianuarie. A început astfel lungul exil al Regelui Mihai. În 1948, el s-a căsătorit, în Grecia, cu prinţesa Ana de Bourbon-Parma, cu care a avut cinci fete:Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele