Din nou la Casa Albă, Barack Obama: „Mă simt ca-n vremurile bune”

0

Barack Obama a urcat pe podium pentru a vorbi cu ocazia aniversării a 12 ani de la aprobarea Legii Serviciilor Medicale Accesibile.

L-a tachinat pe Joe Biden pentru dragostea sa pentru ochelarii de soare de tip aviator şi îngheţata Baskin Robbins, apoi a vorbit despre cât de fericit a fost să se întoarcă la Casa Albă.

La eveniment a fost prezentă şi Kamala Harris, vicepreşedintele Statelor Unite, de altfel prima femeie şi prima persoană de etnie afroasiatico-americană care îndeplineşte această funcţie.

„ Revenind aici, îmi oferă şansa să vă mulţumesc şi de a petrece ceva timp cu un prieten şi partener extraordinar care mi-a fost alături timp de opt ani”, a spus Obama.

„Eu şi Joe Biden am făcut multe împreună. Am ajutat la salvarea economiei globale, am făcut investiţii record în energie curată, am pus balustrade în sistemul nostru financiar, am ajutat la transformarea industriei auto, am abrogat legea. Nu întreba/nu spune. Dar nimic nu m-a făcut mai mândru decât să ofer asistenţă medicală şi protecţie mai bună pentru milioane de oameni din această ţară”, a adăugat Obama

Obama a vorbit despre provocările cu care s-au confruntat democraţii pentru a promova Legea Serviciilor Medicale Accesibile.

„Este corect să spunem că mulţi republicani şi-au arătat puţin interes să lucreze cu noi pentru a duce lucrurile la bun sfârşit” , a spus el, în timp ce mulţimea râdea.

„Dar, în ciuda şanselor mari, Joe şi cu mine eram hotărâţi pentru că am întâlnit prea mulţi oameni în campanie care şi-au spus poveştile. Propriile noastre familii au fost atinse de boală” , a spus Obama

„Aşa cum i-am spus dragului nostru prieten Harry Reid – de care îmi este dor, mi-aş dori să fie aici astăzi pentru că era foarte mândru de ceea ce am făcut – intenţionam să obţin aprobarea legii, chiar dacă m-ar fi costat realegerea” , a declarat fostul preşedinte.

Discrusul integral pe CNN: https://youtu.be/exffjPGP4mA

Citește și: Joe Biden și Xi Jinping au vorbit despre riscurile susţinerii Rusiei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele