Joe Biden și Xi Jinping au vorbit despre riscurile susţinerii Rusiei

2

Liderul american i-a prezentat președintelui chinez implicaţiile unei potenţiale decizii a Chinei de a oferi asistenţă militară Rusiei şi a pledat pentru menţinerea contactelor în mod constant între Washington şi Beijing, anunţă președinția SUA.

Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. Conversaţia s-a concentrat pe invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina. Preşedintele Biden a expus perspectivele Statelor Unite, ale aliaţilor şi partenerilor în această criză. Preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA iniţial de a împiedica, iar ulterior de a reacţiona la invazie, inclusiv prin impunerea de costuri Rusiei. A descris implicaţiile şi consecinţele situaţiei în care China ar furniza susţinere logistică Rusiei, în timp ce această ţară comite atacuri brutale asupra oraşelor ucrainene şi a civililor„, anunţă Preşedinţia SUA într-un comunicat oficial.

Preşedintele SUA a evidenţiat susţinerea pentru o soluţie diplomatică la această criză. Cei doi lideri au convenit asupra importanţei de a menţine deschise canalele de comunicare şi de a gestiona competiţia între cele două ţări„, subliniază același comunicat.

Totodată, Joe Biden a reiterat, în conversaţia cu Xi Jinping, că politica SUA în privinţa Taiwanului nu s-a modificat, subliniind că Washingtonul „continuă să se opună oricăror modificări unilaterale ale statutului„. „Cei doi lideri le-au cerut propriilor echipe să continue activităţile pe baza conversaţiei de astăzi în perioada critică ce urmează„, concluzionează președinția Statelor Unite ale Americii.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele