Dîncu a plecat, ar putea urma Virgil Popescu

0
- Reclama -

După ce Guvernul și Marcel Ciolacu au scăpat de ”fosila” politică Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, tot membrii PSD ar cam vrea ca PNL să remanieze și ei un ministru.

Vezi și Vasile Dîncu a demisionat, a aruncat problema în curtea lui Iohannis

Ministrul PNL vizat de Ciolacu ar fi Virgil Popescu, criticat constant de PSD pentru deciziile luate în criza energiei. Președintele PSD este cel care a transmis public, după demisia lui Dîncu, că îi cere chiar premierului Nicolae Ciucă să își asume interimatul de la Ministerul Apărării.

Ideea că Virgil Popescu să plece de la Energie, după ce a devenit ținta criticilor populației pentru creșterea prețului la energie, este benefică pentru Guvern.

Virgil Popescu poate deveni un ”acar Păun” al situației actuale. Prețurile enorme la energie sunt create de un cumul de factori: politicieni corupți, incompetență ANRE, războiul criminal al lui Vladimit Putin etc.

Ciolacu dă în Popescu când și cum poate

Marcel Ciolacu a declarat, la Parlament, despre varianta ca PSD să ceară demiterea lui Virgil Popescu, după plecarea lui Vasile Dîncu, că modul lui de a funcţiona nu este acesta, dar a menţionat că ”nu este un fan al domnului ministru de la Energie, acest lucru îl poate spune cu toată tăria”.

- Reclama -

Vezi și Vasile Dîncu, aşteptat la ”Ora Guvernului”, în Camera Deputaţilor

Preşedintele PSD a mai arătat că PSD are un draft cu modificările la Ordonanţa pe energie însă ar prefera să vadă o propunere din partea lui Virgil Popescu.Preşedintele PSD a arătat că partidul are ”un draft” privind modificările la ordonanţa pe energie, blocată în Parlament, însă este nevoie de o discuţie în interiorul coaliţiei.

”Se pare că vom avea mai multe întâlniri, e normal să avem şi o şedinţă a coaliţei, săptămâna aceasta, are un program şi domnul prim-ministru, după cum ştiţi pleacă la Bruxelles”, a menţionat el.

El a precizat că cee ace contează este să se ajungă la o decizie în coaliţie.”Îmi doresc şi eu, ca şi dumneavoastră, să am parte de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, pentru că politica în energie de obicei o face ministrul Energiei”, a arătat el.

Întrebat dacă populaţia trebuie să se aştepte la scumpiri de preţuri, de anul viitor, Ciolacu a răspuns: ”Nu, categoric nu, a rămas acel 0.68 şi 0.08”. El a precizat că Parlamentul României, în 1989, decisese de asemenea un tarof fix de 0,65 de bani pe kilowatt.”Mi-aş dori şi eu să citesc o propunere din partea ministrului Energiei. (..) Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil, eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în 2025”, a spus el.

Marcel Ciolacu a infirmat scenariul prin care PSD ar putea cere în coaliţie demiterea lui Virgil Popescu, după demisia lui Vasile Dîncu.”Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva. Eu cred că începem să trăim într-o Românie normal şi aşezată institutional, fiecare ce atribuţie are, conform Constituţiei, şi să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care, pentru că nu ştiu care a fost dat..cred că sunt lucruri.

Nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie, acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a afirmat Ciolacu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele