Dîncu despre Kazahstan: România nu este implicată în niciun fel în respectiva zonă

1
dancu ciolacu psd dincu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Constanţa, că în Kazahstan este „o bulversare a ordinii constituţionale”, România nefiind deocamdată implicată în niciun fel în respectiva zonă.

 

Dîncu a afirmat că orice eveniment petrecut în Kazahstan „impactează” negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia.

„În Kazahstan există în acest moment o bulversare a ordinii constituţionale, ca să spunem aşa. În acest moment cancelariile occidentale şi NATO privesc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă acolo, în ceea ce priveşte pierderea de vieţi omeneşti. Se pare că există în acest moment cât de cât o situaţie stabilă, aşa cum se comunică din această zonă, din Kazahstan. (…) Deocamdată, noi nu suntem implicaţi în niciun fel în această zonă, dar orice se întâmplă în zona noastră geografică mai largă sigur că este important pentru securitatea zonei şi este important şi pentru că, până la urmă, orice eveniment din această zonă impactează negocierile pe care le are NATO în acest moment cu Rusia”, a spus ministrul Apărării Naţionale, după ce a participat la o ceremonie militară în portul Constanţa, răspunzând la o întrebare despre situaţia din Kazahstan.

Potrivit acestuia, Kazahstan este o ţară importantă pentru România.

„Kazahstanul este pentru noi un loc important, pentru România, nu pentru Armata Română, dar pentru România, comerţul nostru cu Kazahstanul, importul este de peste un miliard în ceea ce priveşte gazul şi alte produse de genul acesta şi sperăm că avem o situaţie care se va stabiliza în această zonă”, a adăugat Vasile Dîncu.

Vezi și Preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev: ordinea a fost restabilită în Kazahstan

Președintele Tokaev vorbește de teroriști

Într-un mesaj televizat, preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a declarat vineri că a autorizat forţele de ordine să deschidă focul ”fără avertisment” împotriva ”teroriştilor”, a respins orice fel de negocieri şi a promis ”eliminarea bandiţilor înarmaţi”, despre care a spus că sunt în număr de circa 20.000, au ”un plan clar” şi ”un nivel înalt de pregătire de luptă”.

”Combatanţii nu au depus armele, continuă sau se pregătesc din nou să comită crime. Trebuie să ducem lupta împotriva lor până la capăt. Cei care nu se predau vor fi distruşi”, a avertizat Tokaev.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele