Discuții pentru pace la nivel înalt între China și Ucraina

1

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a vorbit luni cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, într-un apel telefonic, Beijingul solicitând din nou discuții pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Apelul, despre care Beijingul a spus că a fost făcut la cererea Ucrainei, a fost prima conversație la nivel înalt raportată între țări de la 1 martie, când Kuleba a cerut Beijingului să-și folosească legăturile cu Moscova pentru a opri invazia Rusiei, a declarat Ministerul de Externe ucrainean la acea vreme.

„Războaiele se termină în cele din urmă. Cheia este cum să reflectăm asupra durerii, să menținem securitatea durabilă în Europa și să stabilim un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil”, a spus Wang, potrivit ministerului.

„China este pregătită să joace un rol constructiv în această privință într-o poziție obiectivă”, a completat acesta, potrivit Reuters.

Kuleba a postat pe Twitter: „Sunt recunoscător omologului meu chinez pentru solidaritatea cu victimele civile”.

„Amândoi împărtășim convingerea că încheierea războiului împotriva Ucrainei servește intereselor comune ale păcii, securității alimentare globale și comerțului internațional”, a spus el.

China, care s-a apropiat de Moscova în ultimii ani, deși a avut, de asemenea, legături diplomatice cordiale și legături comerciale puternice cu Ucraina, a refuzat să condamne atacul Rusiei asupra țării sau să numească acțiunile sale acolo o invazie.

Rusia a lansat ceea ce numește „operațiune specială” în Ucraina pe 24 februarie.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele