Dispută Cîțu Ciolacu pe tema Certificatului Stop Covid

3
ciolacu psd citu finante

Noul proiect de lege privind introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă provoacă dispute în colecţia de guvernare. Documentul a fost propus de ministerul sănătăţii şi urmează să fie examinat la o şedinţă a liderilor celor trei formaţiuni aflate la putere.

 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că testarea gratuită în cazul celor care refuză vaccinarea nu este o soluţie.

Florin Cîţu: „Nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia de a depăşi pandemia este vaccinarea, nu testarea. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, rate de vaccinare nu o să mai crească. Cred că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde.”

Certificatul Stop Covid este doar o variantă propusă de către ministrul sănătăţii şi poate fi îmbunătăţită, afirmă liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

PSD-istul consideră că Ministerul de Finanţe trebuie să se pronunţe dacă există resursele bugetare necesare pentru costul testelor gratuite.

Vezi și Proiectul lui Rafila: Certificatul COVID obligatoriu pentru toată lumea, statul plătește nelimitat testele pentru nevaccinați

Marcel Ciolacu: „O să fie o întâlnire, în primul rând, cu specialiştii şi, pe urmă, luni, o să discutăm ca ministrul de finanţe, să vedem cum ne încadrăm în cheltuieli. Este o urgenţă pentru toată lumea să avem un cadru legislativ în cazul în care lucrurile, iarăşi, vor încerca să scape de sub control.”

Cei din sistemul privat vor primi teste gratuite, decontate din resurse bugetare.

Documentul va fi eliberat după prima doză de vaccin şi se va renunţa la obligativitatea prezentării lui la locul de muncă în momentul în care se înregistrează o scădere de trei săptămâni consecutiv a cazurilor la nivel naţional sau dacă incidenţă cumulată pe ultimele 14 zile la nivel naţional ajunge sub unul la mia de locuitori.

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele