DNA și flagranturile din timpul pandemiei de coronavirus COVID 19

0
- Reclama -

În zilele pandemiei, anumiți întreprinzători și parteneri de afaceri angajați la stat, s-au întâlnit pentru a-și împărții șpaga. DNA i-a prins în flagrant. Iată comunicarea oficială a procurorilor.

Patron prins în flagrant cu 35.000 de euro, un comision pentru reabilitarea unor blocuri

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a unei persoane, reprezentant legal al unei firme private, pentru infracțiunea de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de reprezentant legal al unei firme private inculpatul ar fi pretins de la reprezentanta unei alte societăți comerciale (martor), suma de 267.840 lei, reprezentând un comision de 2% din valoarea totală a facturilor emise și încasate de ultima societate, în baza a două contracte de Reabilitare termică a unor blocuri de locuințe din București, pentru ca în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, de supervizare a lucrărilor realizate în baza celor două contracte, să aprobe situațiile de lucrări, atașamentele aferente și să emită certificatele de plată către societatea respectivă, documente fără de care nu ar fi fost posibilă încasarea contravalorii facturilor emise.

- Reclama -

Potrivit unui contract de prestări de servicii încheiat cu o primărie de sector din București, inculpatul ar fi trebuit să verifice și să semneze situațiile de lucrări, atașamentele (pozele și măsurătorile) aferente lucrărilor executate în cadrul contractelor de reabilitare termică încheiate de diferite firme cu primăria de sector și totodată să certifice că sumele solicitate la plată sunt aferente lucrărilor executate.

În perioada 20 octombrie 2019-14 aprilie 2020, inculpatul ar fi primit banii pretinși în mai multe tranșe din care ultima, de 35.000 euro, la data de 14 aprilie 2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Intermediar al unui contract de mentenenață cu o companie națională, prins în flagrant cu 25.000 de euro mită

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, a unei persoane, pentru infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 10 februarie 2020, inculpatul ar fi pretins de la reprezentantul unei firme un comision de 10% (131.046 lei) din valoarea totală a sumei facturate de firmă pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu o companie națională. Inculpatul ar fi pretins banii pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul altei persoane, funcționar public, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.

În perioada 20 februarie-14 aprilie 2020, inculpatul ar primit suma pretinsă, în două tranșe, ultima, de 25.000 euro la data de 14 aprilie 2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, este cel de-al treilea comunicat DNA.

Toate cele 3 persoane prinse în flagrant vor fi duse la Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele