Fiul lui Tudorel Toader, notar în Iași pe ușa din dos

0

Ionuț Alexandru Toader, fiul ministrului Justiției, a câștigat un post de notar la țară, în județul Iași. Nu a trecut niciodată prin comuna Răchiteni, însă, pentru că a găsit o șmecherie prin care să fie notar în orașul Iași.

Ionuţ Alexandru Toader, fiul actualului ministrul al Justiţiei, s-a titularizat pe un post de notar la Răchiteni. Doar că în comună nu-l cunoaşte nimeni pentru că nu a trecut niciodată pe acolo. „Noi nu avem notariat în comună şi nici nu am avut vreodată. N-a trecut nici un notar pe aici, nu a existat cabinet, nu ştim despre aşa ceva”, spun reprezentanţii Primăriei.

Oamenii merg la Roman sau la Târgu Frumos când au nevoie de vreun act. Fiul ministrului Justiţiei s-a asociat chiar cu şeful notarilor din Iaşi. Toader Junior a refuzat să discute pe marginea acestui subiect.”, scrie azi „Reporter de Iași”.

Conform publicaţiei citate, „explicaţia este că notarii sunt liberi să se asocieze în alte localităţi dacă nu au suficienţi clienţi unde au câştigat concursul. „Dacă am avea solicitări de la primării că au nevoie de notar undeva unde cabinetul câştigat la concurs nu funcţionează, l-am scoate, poate, la concurs.

Citeşte şi Tudorel Toader contrazis de presa sârbă în privința documentelor de extrădare rătăcite pe numele lui Sebastian Ghiță

Dar nu avem cereri, există acum o reţea de transport, probabil oamenii se duc în localităţile din apropiere, unde găsesc notar. Notarii sunt liberi să se asocieze unde vor si să se suspende de unde au câştigat concursurile.

Nu pot fi constrânşi să rămână într-un loc unde nu au activitate”, ne-a spus Andi Claudiu Cheptine, preşedintele Camerei Notarilor din Iaşi.”

Sursa: Newsweek

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele