DNA răspunde prompt la declarațiile lui Tăriceanu

0
dna

DNA a reacționat la declarațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu după ce a ieșit de la consultările cu președintele Iohannis. Liderul Tăriceanu a spus că încă sunt probleme în justiția din România. Mai precis, Tăriceanu a susținut că „telefoanele sunt ascultate pe scară largă” și, potrivit unor surse din presă șeful ALDE a menționat că „mii de judecători şi procurori ar fi fost interceptaţi ilegal de DNA în ultimii cinci ani”.

Comunicatul DNA:

„Ca urmare a unor informații vehiculate în mass media, potrivit cărora „mii de judecători şi procurori ar fi fost interceptați ilegal de DNA în ultimii cinci ani”, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarea precizare:

În vederea prezentării unui punct de vedere întemeiat pe o situație statistică riguroasă privind aceste aspecte, conducerea DNA a dispus colectarea datelor de la nivelul tuturor secțiilor și al serviciilor teritoriale pentru perioada 1 ianuarie 2014 -23 octombrie 2018 (ultima dată reprezentând momentul la care dosarele cu magistrați au fost predate Secției pentru investigarea Infracțiunilor in Justiție).

Citește și Tăriceanu sugerează că organizarea Referendumului a fost o ”șmecherie”

În urma centralizării datelor a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2014 -23 octombrie 2018 au făcut obiectul măsurilor de supraveghere tehnică (interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice și înregistrarea în mediul ambiental), în dosare soluționate, un număr de 166 de magistrați.

Toate măsurile de supraveghere tehnică au fost autorizate de judecători.

Toți magistrații care au fost supuși măsurilor au fost înștiințați, în condițiile și în conformitate cu dispozițiile din Codul de procedură penală.”

Tăriceanu declarase după consultările de la Cotroceni că problemele din justiţie – inteceptările, protocoalele secrete – nu vor fi rezolvate prin acest referendum.

Citește și Ministerul-Agriculturii-sustinatorul-financiar-al-familiei-Daea: 7-200-de-euro-intra-lunar-in-cont

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele