Tăriceanu sugerează că organizarea Referendumului a fost o ”șmecherie”

0

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că formaţiunea este de acord să nu existe amnistie pentru fapte de corupţie, dar are „rezerve serioase” cu privire la extinderea posibilităţii de a ataca ordonanţele de urgenţă la Curtea Constituţională pentru că această instituţie ar putea deveni şi mai mult un arbitru politic.

Șeful ALDE a spus că problemele din justiţie – inteceptările, protocoalele secrete – nu vor fi rezolvate prin acest referendum. Totuși, Tăriceanu nu a explicat niciodată cum de era extrem de familiar la telefon cu omul de afaceri israelian, dar în sala de judecată a spus că nu sunt apropiați.

Citește cum tariceanu-si-dan-andronic-surprinsi-la-un-pranz-de-taina-la-un-restaurant-din-zona-cotroCENI

„I-am explicat că avem reserve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, dintr-un motiv simplu: (…) ar rezulta un Guvern extreme de slăbit, care nu ar mai putea să exercite funcţia de legislative delegate. Evident, şi mai grav, transformăm şi mai mult Curtea Constituţională într-un aribtru politic”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Tăriceanu a explicat că ALDE nu a fost împotriva întrebărilor de la referendum, ci împotriva modalităţii în care s-a organizat scrutinul, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European.

Citește ce declara în fața instanței Călin Popescu Tăricenu îl trage după el pe Șerban Mihăilescu

„Vreau să se înţeleagă foarte bine că ne-am opus acestei şmecherii de a organiza simultan referendumul cu alegerile, pentru că rezultatul a fost o lipsă de dezbatere cronică pe temele europene, care sunt foarte importante”, a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat că formaţiunea a solicitat ca, dacă este nevoie de un alt referendum pentru revizuirea Constituţiei, acesta să aibă loc „imediat”, nu odată cu alte alegeri.

Tăriceanu a precizat că 2,5 milioane de români, fie au spus „Nu” la referendum, fie nu au votat la acest scrutin.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele