Doctorul Fauci se opune ridicării rapide a restricțiilor

0

Anthony Fauci, cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite,  a avertizat congresul că o ridicare prematură a restricţiilor poate duce la apariţia unor noi focare de infecţii cu noul coronavirus, care a ucis 80.000 de americani şi a dus economia în recesiune.

Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a declarat unei comisii din Senatul Statelor Unite că epidemia de coronavirus nu este încă sub control în unele zone ale ţării.

“Cred că mergem în direcţia corectă, dar direcţia corectă nu înseamnă că avem în niciun caz control total asupra acestei epidemii”, a spus Fauci în timpul audierii. El a cerut statelor federale să urmeze recomandările experţilor în sănătate pentru a aştepta semne de atenuare a epidemiei, inclusiv un număr scăzut de noi infecţii, înainte de redeschiderea activităţilor.

Preşedintele Donald Trump a încurajat statele să pună capăt blocajelor impuse de câteva săptămâni unor componente majore ale economiei. Însă senatorii au auzit o apreciere dură din partea lui Fauci, când a fost întrebat de democraţi despre o deschidere prematură a economiei.

Citește și: Iohannis ne asigură că nu scăpăm definitiv de declaraţii, dar ne-am pricopsit cu măşti obligatorii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele