Doi bărbaţi, reţinuţi pentru agresarea unor jandarmi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei

0

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, joi, fiind acuzaţi că au agresat doi jandarmi la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Ei au fost audiaţi timp de câteva ore la Poliţia Capitalei, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, într-un dosar privind acte de violenţă fizică şi morală împotriva unor jandarmi, deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că, în urma audierilor de la Poliţia Capitalei, au fost reţinuţi doi bărbaţi. Unul dintre ei este acuzat că a lovit cu picioarele un jandarm, iar celălalt este acuzat că a lovit un alt jandarm cu o bucată de metal.

Acestea sunt primele reţineri în doarul privind acte de violenţă fizică şi morală împotriva unor jandarmi deschis de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.
Parchetul Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti anunţa, joi dimineaţă, că procurorii fac cercetări într-o cauză penală cu privire la exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală împotriva unor jandarmi, la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Joi, au fost făcute, în baza autorizaţiilor obţinute de la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, percheziţii la locuinţele a trei persoane, două dintre ele fiind duse la audieri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara în 26 septembrie, la Antena 3, că Parchetul nu îi cheamă la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi au fost identificaţi de Poliţie 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de MAI la Parchet, ea susţinând că, de fapt, “lovitura şi interesul este pentru conducerea Jandarmeriei şi a Ministerului de Interne”. Ea a mai spus că sunt sute de persoane care au provocat violenţe şi despre care nu se vorbeşte.

“Asta nu înţeleg, de ce nu există interes şi în cealaltă zonă. (…) Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră. Au fost minute înregistrate 414. 217. Am vizualizat până acum 60.000 de minute. Asta facem noi de pe 10 august încoace. Avem dosare penale 11, inculpaţi 6, suspecţi 18. Persoane identificate de poliţie şi duse la Parchet cu probatoriu, 69. Mai sunt încă persoane în atenţie pentru a fi identificate în acest moment, peste 157. Luăm în calcul sute de persoane care au provocat violenţe şi despre care nu se vorbeşte”, a declarat Carmen Dan.

Ulterior, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a transmis că procurorii analizează imaginile video de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei, când au avut loc violenţe între forţele de ordine şi protestatari, pentru identificarea persoanelor care au agresat jandarmi.

Procurorii spuneau că în dosarul deschis pentru ultraj împotriva jandarmilor au fost audiaţi cei vătămaţi, au fost identificaţi şi audiaţi martori, au fost ridicate imaginile video care au surprins sau ar fi putut surprinde momentele în care au fost agresaţi jandarmi, au fost întocmite procese-verbale, au fost analizate şi comparate imaginile ridicate pentru identificarea persoanelor care au comis aceste infracţiuni şi au fost obţinute certificatele medico-legale care atestă vătămările jandarmilor.

De asemenea, procurorii spuneau că au solicitat date de la spitalele din Bucureşti, de la unităţile de jandarmi din care fac parte jandarmii vătămaţi, precum şi de la mai multe persoane care aveau imagini în care au surprins momentele de agresiune.

Citește și Forumul Judecătorilor, memoriu către CCR:Nu există conflict între Parlament și ÎCCJ referitor la modul de formare a completurilor de 5 judecători

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele