Doi militari americani au fost uciși în Afganistan

0

Doi militari americani au fost ucişi miercuri în Afganistan, a anunţat NATO, la o zi după o vizită a secretarului de Stat american Mike Pompeo la Kabul, care speră să ajungă la un acod de pace cu talibanii ”până la 1 septembrie”.

Identitatea celor doi bărbaţi şi circumstanţele morţii lor nu au fost precizate în acest comunicat al Misiunii NATO ”Resolute Support”, al cărei scop este să formeze şi să consilieze forţele afgane.Cel puţin nouă militari americani au fost ucişi de la începutul acestui an în Afganistan. În 2018, 12 militari americani au fost ucişi în această ţară.La începutul lui aprilie, un atentat sinucigaş cu o maşină-capcană vizând un convoi militar s-a soldat cu trei morţi americani.

Aproape 2.300 de militari americani au fost ucişi, iar alţi 20.400 au fost răniiţi în Afganistan de la sfârşitul lui 2001, când o coaliţie internaţională condusă de către Statele Unite i-a îndepărtat pe talibani de la putere.

Citește și: Un sfert dintre angajaţii din România activează în agricultură, deşi ponderea acestui sector în PIB este de doar 4,3%

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele