Donald Trump, audiat într-o anchetă ce vizează afacerile familiei

0

Citaţiile pentru audierea fostului preşedinte american au fost trimise de Procurorul General din statul New York, Letitia James, într-o investigaţie civilă privind practicile de afaceri ale companiilor familiei Trump, anunță „Associated Press”.

Aceste citaţii le sunt adresate lui Donald Trump, fiului fostului preşedinte, Donald Trump jr., și fiicei acestuia, Ivanka.

Citaţiile au fost emise în cadrul investigaţiei privind evaluările proprietăţilor deţinute sau aflate în administrarea” lui Donald Trump şi a Organizaţiei Trump, potrivit Departamentului Justiţiei din statul New York.

Imediat, avocaţii familiei lui Donald Trump au anunțat că vor contesta citaţiile în justiţie. Fostul lider de la Casa Albă a intentat deja o acţiune judiciară împotriva procurorului Letitia James, argumentând că investigaţia are rolul de a afecta imaginea sa şi a colaboratorilor.

Amintim, organizaţia Trump, care administrează companiile familiei lui Donald Trump, este suspectată că a indus în eroare companii bancare şi autorităţile fiscale prin creşterea în mod artificial a valorii activelor pentru a obţine credite şi prin reducerea nejustificată a valorii pentru a obține impozite reduse.

Potrivit unor surse judiciare citate de site-ul „Axios.com”, Donald Trump a primit citaţia la începutul lunii decembrie 2021.

Un alt fiu al fostului preşedinte al SUA, Eric Trump, a fost audiat deja în această investigaţie în octombrie, anul trecut.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele