Dotări de 3,2 milirde lei pentru situații de urgență

0

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că Guvernul a adoptat o hotărâre privind nota de fundamentare a proiectului Viziune 2020, care prevede investiţii de 3,2 miliarde de lei pentru achiziţia de autospeciale şi echipamente pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Marcel Vela a declarat, joi seară, după şedinţa de Guvern, că Executivul a adoptat o hotărâre prin care aprobă nota de fundamentare  referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii Viziune 2020.

“Este vorba despre finanţarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, inclusiv din bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Suma totală este de 3.263.410.000 de lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care Uniunea Europeană susţine în lei echivalentul a 2.767.255.000 lei reprezintă finanţarea de 84,4%. Cofinanţarea este de 15%, în valoare de 489 milioane lei, iar o cheltuială neeligibilă de 0,2 la sută de 6,6 milioane lei, adică din această sumă extrem de mare pentru o investiţie de o asemenea anvergură, 2,7 miliarde sunt susţinute din fonduri europene”, a spus Vela.

El a adăugat că proiectul vizează creterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie.

Citește și: Alexandru: guvernul va respecta legea și va mări alocațiile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele