Două fetițe siameze unite în zona cefei au fost separate cu succes

0
siameze-separate-succes

Două fetiţe în vârstă de un an din Israel, care erau siameze şi s-au născut unite în zona cefei, pot în sfârşit să se privească una pe cealaltă datorită unei rare intervenţii chirurgicale de separare, informează Reuters.

 

Operaţia, care a durat peste douăsprezece ore şi a fost efectuată la Centrul Medical Soroka, a necesitat mai multe luni de pregătire şi a implicat zeci de experţi din Israel şi din străinătate, a precizat spitalul israelian duminică.

Vezi și Spitalul Colțea a rămas fără director

”Aceasta a fost o intervenţie chirurgicală rară şi complexă, care a fost efectuată de doar 20 de ori în toată lumea şi acum, pentru prima dată, în Israel”, a declarat Mickey Gideon, neurochirurg pediatric la Centrul Medical Soroka.

Fotografiile publicate de media israeliene prezintă siamezele – ale căror nume nu au fost făcute publice – stând într-un pătuţ cu feţele îndreptate una spre cealaltă şi cu capetele bandajate.

Comunicatul publicat de Centrul Medical Soroka precizează că intervenţia chirurgicală a necesitat proceduri de reconstrucţie craniană şi grefe de scalp în cazul ambelor fetiţe.

”Ele se recuperează frumos. Respiră şi mănâncă singure”, a declarat Eldad Silberstein, directorul departamentului de chirurgie plastică din Centrul Medical Soroka, pentru postul de ştiri israelian Channel 12.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele