Veste excelentă: cel puțin două vaccinuri anti-COVID până la sfârșitul anului

0
- Reclama -

Profesorul Alexandru Rafila a spus că, până la finele acestui an, ar putea fi autorizate și comercializate două vaccinuri dintre cele patru, mai avansate la acest moment. La acestea lucrează mari asocieri de companii şi se află în ultima fază de cercetare.

 

”Cred că până la sfârşitul anului vor ieşi pe piaţă cel puţin două vaccinuri” a spus Rafila.

”Până în decembrie 2020 cred că cel puţin două vaccinuri vor fi autorizate”, a declarat Alexandru Rafila la TV.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii susține că „sunt mai multe companii, de obicei sunt asocieri de companii” care lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri pentru prevenirea virusului SARS-CoV-2 şi care se află în stadii foarte avansate.

- Reclama -

 

Avem al treilea vaccin anti-coronavirus, când va trece de faza a treia

 

Rafila a arătat că cei care lucrează pentru elaborarea unui vaccin anti-COVID-19 sunt Pfizer în colaborare cu o companie de biotehnologie, Sanofi cu GSK, compania americană Moderna şi compania Astra-Zeneka în colaborare cu Universitatea Oxford.

Aceste companii sunt în studiile de fază 3, cel mai avansat înainte de a obţine aprobarea. Autorizarea se obţine pe baza unui dosar care merge cu nişte dovezi ştiinţifice ale siguranţei şi eficacităţii acestor vaccinuri”, a explicat Rafila.

El a precizat că în funcţie de acest dosar de acordă licenţa pentru producţie, iar după obţinerea licenţei fiecare lot de vaccin obţine autorizaţia de punere pe piaţă.

România va primi cel puțin 7 milioane de vaccinuri

Rafila a spus că, exceptând vaccinul dezvoltat de compania Sanofi, care este unul ”clasic”, celelalte la care se lucrează necesită condiţii excepţionale de transport, întrucât ”sunt foarte sensibile la variaţiile de temperatură” şi ele trebuie menţinute la temperaturi între minus 70 şi minus 80 de grade. Aparatele care asigură asemenea temperaturi sunt foarte scumpe.

Fiecare ţară trebuie să fie pregătită, susţine el, pentru administrarea serului unui ”număr foarte mare de cetăţeni” precizând că ele vor trebui administrate în două doze, la interval de 30 sau 60 de zile.

Rafila a menţionat că estimează că România va avea nevoie de cel puţin şapte milioane de vaccinuri, care să acopere imunizarea categoriilor de risc, personalului medical şi personalului din serviciile esenţiale ale statului.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele