Dragnea acuză implicarea lui Iohannis și a DNA în încercarea de revocare a sa

0

Liviu Dragnea a apelat miercuri la teoria conspirației pentru a încerca să explice pierderea de către PSD a majorității în Camera Deputaților, acuzând un plan pus la punct de președintele Klaus Iohannis, DNA, Marian Neacșu și Raluca Turcan pentru încercarea de revocare a sa de la șefia Camerei.

”Nu se întâmplă nimic fără Klaus Iohannis”, a susținut Dragnea în fața jurnaliștilor pe holurile Palatului Parlamentului.

Întrebat dacă are informații despre implicarea șefului statului, Dragnea a susținut că știe mai mulți liberali și foști social-democrați care, ”de câteva săptămâni bune se tot lăudau că îl au în spate pe Iohannis, care împinge lucrurile și că îi protejează pe toți” în încercările de demitere a Guvernului și de revocare a sa de la șefia Camerei.

Șeful PSD a apelat la teoriile conspirației pentru a explica pierderea majortății la Cameră:

El a reluat acuzația lansată de Olguța Vasilescu, potrivit căreia un deputat PNL i-ar fi spus lui Florin Iordache, în timpul ședinței de plen, că îl are la telefon pe președintele Iohannis și că îl roagă să vorbească cu acesta, promițându-i că în schimbul revocării lui Dragnea de la președinția camerei Deputaților o să-l pună pe el președintele PSD. Informația a fost negată vehement de deputatul PNL acuzat.

”Chiar azi-dimineață din plenul camerei Deputaților doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată urgent la DNA pentru că era unul dintre vicepreședinții PSD ai Camerei. La doi le făcuseră cereri de revocare ca să rămână doar domnul Pirtea care să conducă ședința. Au extras-o pe Carmen ca să conducă el (Pirtea – n. red.) ședința (…) E un plan făcut de Marian Neacșu cu Raluca Turcan, se lăudau de câteva zile amândoi, spuneau că este un plan de oscar”, a mai susținut Dragnea.

Întrebat despre deputații plecați din PSD și înscriși în partidul lui Ponta, liderul social-democrat a comentat: ”E bine să i se alăture lui Ponta, e un mare bărbat politic, stă după fustele Ralucăi Turcan”.

În ceea ce privește proiectul UDMR privind autonomia, Dragnea a spus: ”Nu îl susțin, în primul rând e neconstituțional. UDMR nu condiționează susținerea de acest proiect. Da, contăm pe susținerea UDMR în Parlament”.

Nu în ultimul timp, liderul PSD i-a ironizat pe jurnaliști când aceștia l-au întrebat despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea: ”Nici eu nu am pe masă nici o OUG de amnistie și grațiere”, a spus el, parafrazând-o pe Viorica Dăncilă, care spunea săptămâna trecută că nu știe de un astfel de act normativ.

Citește și CCR: Este neconstituțională prevederea adoptată de PSD-ALDE cu dedicație pentru UDMR la legea privind combaterea spălării banilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele