Dragnea, două eșecuri în justiție într-o zi

0

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului și Curtea de Apel București sunt de părere că ambele cereri formulate de fostul șef al PSD nu merită un răspuns pozitiv. Dragnea pierde astfel două posibile căi de atac față de justiția română azi,  4 noiembrie.

 

Astfel, CEDO a anunțat, joi, că i-a respins, în unanimitate, plângerea Lui Liviu Dragnea ca inadmisibilă. Dragnea reclamase că i s-a încălcat dreptul la un proces echitabil în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat la 3 și jumătate de închisoare.

Reacția lui Liviu Dragnea pe Facebook:

”Decizia venită astăzi de la CEDO, din păcate, îmi confirmă și ne confirmă că instituțiile din justiție sunt un instrument politic cumplit care calcă în picioare ORICE. Libertatea, demnitatea, dreptatea. Nu aveam nicio așteptare, recunosc, pentru că am renunțat de mult la naivitatea de a mai crede în instituțiile europene politizate până la ultima fibră și până la ultimul funcționar.

Înțelegem cu toții astăzi că străinii nu aveau cum să întoarcă o decizie instrumentată și decisă de mult, pe alte meleaguri. Mă așteptam la așa ceva, încă de când Iulia Motoc (judecătorul român de la CEDO) s-a lăudat că – indiferent de argumentele mele! – acțiunea mea va fi respinsă, iar ea se va ocupa personal de asta.”

Vezi și Dragnea critică PSD pentru că nu-și asumă guvernarea

La București, Dragnea a primit tot un refuz

Curtea de Apel București a respins ca nefondată cererea lui Liviu Dragnea de strămutare a procesului din dosarul ”vizita la Trump”.

Minuta ședinței:

Respins fond – Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul DRAGNEA LIVIU NICOLAE, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului București Secția I Penală. În baza art. 275 alin. 6 C.proc.pen., dispune avansarea, din fondurile Ministerului Justiției, către Baroul București, a sumei de 150 lei, reprezentând onorariul parțial pentru apărătorul desemnat din oficiu în soluționarea cererii. În baza art. 275 alin.2 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare în soluționarea cererii. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.11.2021.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele