Dragnea, ironii despre faptul că România poate pierde bani pentru nerespectarea statului de drept

Gubandru Iulia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, ironic, că decizia decizia Comisiei Europene prin care fondurile europene ar putea fi condiţionate de respectarea statului de drept este o problemă mondială de care „depinde încălzirea globală sau răcirea globală”. Totuşi, Dragnea a spus că nu are nimic împotriva unei asemenea decizii, dar discuţia se află la început şi este nevoie de multe negocieri, scrie News.ro.

„Este o discuţie care de abia a început. Sigur că pe dumneavoastră doar asta vă interesează, pentru că este problema mondială şi de asta depinde încălzirea globală sau răcirea globală, dar acolo trebuie să ţinem frontul foarte puternic în domeniile care ne interesează foarte mult pe noi, şi vorbim de politica agricolă comună, de politica de coeziune – şi aici toate statele care pot fi afectate de o diminuare a fondurilor pentru politica de coeziune şi pentru agricultură – trebuie să facă front comun, pentru că şansa de a ne continua procesul de diminuare a diferenţelor din agricultură de la noi şi din vestul Europei trebuie să fie menţinută”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus că nu are nimic împotriva unei asemenea decizii, dar discuţia se află la început şi este nevoie de multe negocieri.

„În ceea ce priveşte asocierea cu respectarea statului de drept faţă de fondurile europene, eu n-am nimic împotrivă, dar este o discuţie care este la început şi vor fi negocier foarte serioase. În afară de această prevedere sau intenţie sunt multe alte prevederi care au început să fie analizate şi cu care unele state nu sunt de acrod. Sunt state care nu sunt dezavantajate dacă banii pe coeziune sunt mai mici (…)”, a mai spus liderul social-democraţilor.

Citeşte şi PSD vrea să mai pună mâna pe o instituție. ”La conducerea Consiliului Concurenţei va fi instalat omul de paie al lui Dragnea”

O reacție oarecum asemănătoare a avut-o zilele trecute și Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție Preşedintele Senatului a spus, referindu-se la acest subiect, că România are tendinţa de a considera o afirmaţie a Comisiei Europene drept adevărată, cu toate că el a văzut mai multe rapoarte MCV care dovedeau „o slabă informare”. Tăriceanu a afirmat că nu este obligatoriu „să luăm lumină” de la Comisia Europeană în orice privinţă.

Citeste si...  DNA solicită senatului urmărirea penală a lui Tăriceanu, pentru luare de mită! Ar fi primit mită 10% din valoarea unui contract Microsoft

Propunerea de buget pentru perioada 2021-2027, prezentată miercuri de Comisia Europeană în Parlamentul European condiţionează finanţarea europeană de respectarea statului de drept. Practic, Uniunea va putea să suspende, să reducă sau să restricţioneze accesul la finanţare în mod proporţional cu natura, gravitatea şi amploarea deficienţelor care afectează statul de drept.

 

De Vlad Mitu


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *