Dragnea: “Jandameria a acționat legal. Acțiunea lui Augustin Lazăr de a o pune sub acuzare are ca motiv timorarea forțelor de ordine”

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, după ședința CEX, că acțiunea Parchetului General de a-i pune sub acuzare pe șefii Jandarmeriei are drept motiv timorarea forțelor de ordine, convingerea sa fiind că aceștia au reacționat legal.

“Convingerea mea e că jandarmii au reacționat legal. După părerea mea, această acțiune a Parchetului General are ca motiv timorarea forțelor de ordine. Nu am văzut o acțiune împotriva celor care au fost violenți și au lovit”, a declarat Liviu Dragnea, solicitat să comenteze punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei Române, potrivit Mediafax.

Parchetul General a anunțat, vineri, că șeful Jandarmeriei Române, Ionuț Cătălin Sindile, prim-adjunctul instituției, Sebastian Cucoș, dar și șeful Jandarmeriei Capitalei și coordonatorul intervenției forțelor de ordine în Piața Victoriei pe 10 august, Laurențiu Cazan, sunt urmăriți penal în dosarul violențelor de la miting. Procurorii au mai transmis că ordinul de evacuare a Pieței Victoria a fost dat cu încălcarea legii, ora 23:11 fiind consemnată în mod nereal, și că un secretar de stat din Ministerul de Interne a exercitat presiuni asupra prefectului Capitalei pentru semnarea ordinului.

Citește și Liviu Dragnea: N-am să accept ca PSD să devină o unealtă a acestui sistem odios

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele