Dragnea, Ponta, Tăricenu, Băsescu, Oprea și Niță stau cu ochii pe justiție

0

23 mai 2017 este zi cu mare greutate pentru scena politică. Nu mai puțin de șase politicieni cu probleme serioase de comportament ”legal” au astăzi termene la Curtea Supremă. Unii sunt la început de drum, alții pe la jumătate, iar alții sunt aproape gata, își așteaptă sentința. Evident că toți au pledat ”nevinovat”, deși procurorii, dar și conturile lor spun cu totul altă poveste.

Niță doar 5%

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea da astăzi o primă decizie în dosarul în care fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă a fost judecat pentru trafic de influenţă. Constantin Niţă este acuzat de DNA că, în cursul anului 2013, i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de UTI cu Primăria Iaşi.
Urdăreanu a detaliat cu procurorii întreaga ”afacere” în care a fost implicat și fostul primar al Iașiului, drept urmare a scăpat dor cu arest la domiciliu. ”Omul de afaceri va beneficia de o masura privativa de libertate mai usoara, pentru ca a colaborat cu anchetatorii” spune Digi24 în octombrie 2015.

Șeful Senatului prin în dosarul autointitulatului prinț Paul

Călin Popescu Tăricenu a mințit și a favorizat infractorul printr-o mărturie mincinoasă. Domnia sa, încă șef al Senatului a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 și este acuzat că a dat o declaraţie neadevărată atunci când a fost audiat ca martor în dosarul “Ferma Băneasa”.
La termenul anterior al procesului, au fost audiaţi ca martori Ioana Valmar, fosta soţie a lui Tăriceanu, şi Cristian Aparaschivei, fostul şofer al lui Remus Truică. După audierea acestora, preşedintele completului de judecată a anunţat că autointitulatul prinţ Paul va fi audiat cu ajutorul unui interpret de limbă engleză, pentru că acesta a uitat brusc limba română.

6 luni și 19 mii de euro pentru o înselătorie

Să sperăm că justiția va fi la fel de dreaptă față de Călin Popescu Tăriceanu, precum a fost în cazul lui Kocsis Zolt care în iunie 2012 i-a cerutsefului ALDE 14.500 de euro pentru o maşină care nu a ajuns niciodată în posesia acestuia. Kocsis Zolt a primit la prima pronunțare o pedeapsă de 6 luni cu executare și plata a peste 19 mii de euro.
Pentru ”Ferma Băneasa”, un prejudiciu real cu o valoare de cel puțin 2000 de ori mai mare, oare cât ar trebui să primească principalii vinovați?

Șeful Camerei Deputaților se crede SuperNevinovat

Liviu Dragnea pledează nevinovat cu toate că patru inculpaţi din acest dosar şi-au recunoscut vinovăţia, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor.
Și încă președinte al PSD, Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Cele două doamne lucrau la partid (n.r. PSD), dar primeau leafă de la stat.

Oprea iubitor de Audi A8

Acum ”dezbrăcat” de toate funcțiile politice și publice, generalul cu patru stele vrea judecată fără presă în sală. Inculpatul Gabriel Oprea este judecat azi în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor bani din bugetul DIPI, pentru achiziţionarea unui Audi A8.
Acesta nu este singurul dosar în care fostul vicepremier este cercetat. În cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, Gabriel Oprea are deja sechestru pe avere, chiar și pe cea donată deja copiilor săi.

Victor Ponta și prietenul Șova

Cei doi foști lideri PSD sunt cercetați în dosarul “Turceni — Rovinari”, unul cu zone încă necunoscute publicului. În acest dosar este implicat și soțul fostului prim-procuror DIICOT, Georgiana Hosu, Bogdan Hosu.
În fazele anterioare ale acestui proces Victor Ponta nu și-a făcut apariția în sala de judecată.

Băsescu, nu cu flota, ci cu ”Flora”

Ajuns luptător pro-grațiere, fostul președinte se confruntă azi cu o posibilă redeschidere de dosar. Este vorba despre redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului preşedinte pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Dosarul a reintrat în atenţia procurorilor după ce omul de afaceri Cătălin Năstase, vicepreşedintele Uniunii Arabilor din România, a depus o plângere pentru abuz în serviciu, în care îl reclamă pe Traian Băsescu pentru că ar fi retrocedat ilegal în 2003, pe vremea când era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri pătraţi în zona Dămăroaia.
Totuși astăzi nu ne putem aștepta al decizii finale în aceste dosare, însă e posibil ca politicienii mai sus citați să facă declarații pe aceste subiecte.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele