Dragnea și Grindeanu, invitați la învestirea lui Donald Trump ca președinte SUA. Ce replică dă Klaus Iohannis

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Sorin Grindeanu au fost invitaţi la ceremonia de învestire a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, potrivit unor surse consultate de Mediafax.

0
Liviu Dragnea, invitat la învestirea lui Trump
- Reclama -

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Sorin Grindeanu au fost invitaţi la ceremonia de învestire a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, potrivit unor surse consultate de Mediafax.

Invitaţia a fost făcută către cei doi înalţi oficiali români pentru vineri 20 ianuarie, atunci când va avea loc ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump. Evenimentul va avea loc în capitala americană Washington, DC, începând cu ora 19.00, ora României. După ceremonie, va avea loc şi o paradă specială.

Președinție: Dragnea și Grindeanu nu reprezintă oficial statul român

Președinția a reacționat la aceste informații, printr-un comunicat, în care se menționa că Dragnea și Grindeanu nu pot reprezenta oficial România la această ceremonie.

„În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la participarea la ceremoniile de inaugurare a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Administrația Prezidențială face următoarele precizări: conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de stat și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de stat sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie”, scrie în comunicat.

- Reclama -

„Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii Președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington”, se mai menționează în document.

Reprezentantul oficial al României la această manifestare va fi ambasadorul Românaiei în SUA, a mai comunicat președinția, precizând că „delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele