Orban promite că Moldova va avea trei autostrăzi în următorii 8-10 ani

0

Aflat într-o vizită electorală în judeţul Neamţ, premierul Ludovic Orban a spus că Moldova va beneficia de investiții masive în următorul deceniu. De altfel, acesta a precizat că marea problemă este că, până acum, regiunea a fost ocolită de investiţii mari.

“O companie care să investească într-o localitate are nevoie de lucruri simple: acces la apă, canalizare, gaz, curent electric şi căi de transport. Tocmai aceste lucruri trebuie realizate pentru Moldova, pentru a putea asigura conectarea Moldovei cu toată infrastructura de transport europeană, iar pentru fiecare localitate să asigurăm aceste minime elemente de civilizaţie: apă, canal, gaz, curent, asfalt şi să putem să atragem investiţii. Moldova va fi net beneficiara investiţiilor Guvernului pe care îl conduc, în următorii 10 ani”, a susţinut Orban, potrivit agerpres.ro.

Ludovic Orban a adăugat că în regiune vor fi construite trei autostrăzi, dintre care două vor străbate judeţul Neamţ.

“Moldova nu are astăzi nicio autostradă. Moldova va avea, sper eu, la finalul celor 10 ani sau chiar în 8 ani, trei autostrăzi: autostrada de pe coridorul 9 Paneuropean Bucureşti – Siret, Autostrada Unirii Târgu Mureş – Tîrgu Neamţ – Iaşi – Ungheni şi Autostrada Bacău – Braşov. Acestea nu sunt poveşti, ci obiective de investiţii pentru care la ora actuală avem garanţia finanţării de 75% şi vom găsi bani pentru a asigura finanţarea integrală a acestora. Judeţul Neamţ va fi străbătut de două autostrăzi: cea de pe axa nord – sud, dar şi Autostrada Unirii. Sunt obiective de investiţii fundamentale care vor garanta toate oportunităţile de dezvoltare de aici şi vor garanta că investiţiile vor trece Carpaţii”, a afirmat el.

Coronavirus: 1231 de noi infectări cu COVID-19

Ludovic Orban: România va beneficia de finanţare cum nu a beneficiat în istoria sa

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele