Stelian Ion: Strategia de la Cotroceni e să ne țină în afara guvernării pentru că deranjăm mafiile transpartinice

0
stelian ion justitie

ostul ministru al Justiției, Stelian Ion crede că strategia președintelui e să ”ne țină în afara guvernării pentru că deranjăm mafiile transpartinice”. Ion a mai declarat în mesajul de pe Facebook că regretă faptul că a crezut că Florin Cîțu poate fi premierul reformator de care are nevoie România.

 

Ion l-a criticat dur pe Cîțu numindu-l ”un aventurier, o marionetă folosită pentru reglările de conturi din PNL”.

Ministrul Justiției a spus că ”este clar” că președintele Klaus Iohannis are ca strategie ținerea în afara guvernării a USR

PLUS pentru că miniștrii acesteia ”deranjau mafiile transpartinice”.

Stelian Ion a mai spus că liberalii din echipa câștigătoare ”vor să toace banii discreționar”:

”Recunosc că la început am crezut că Florin Cîțu poate fi premierul reformator de care avem nevoie. Am greșit și regret această greșeală. Florin Cîțu s-a dovedit a fi, de fapt, un aventurier, o marionetă folosită doar pentru reglările de conturi din interiorul PNL, nicidecum pentru închegarea coaliției și pentru realizarea reformelor. Acum este clar: strategia de la Cotroceni este aceea de a împinge USR PLUS în afara guvernării, pentru că miniștrii USR PLUS deranjau mafiile transpartinice.

Vezi și Stelian Ion demis înainte de numirea șefilor independenți la DIICOT și DNA

De la declanșarea crizei politice, nici Cîțu și nici Iohannis nu au făcut niciun pas spre refacerea coaliției. Dimpotrivă. Peneliștii din echipa câștigătoare a lui Cîțu și Klaus Iohannis vor să toace banii din buget și banii europeni în mod discreționar, fără niciun control, cu firmele prietene și clientela politică. Iar aceasta se poate realiza doar cu susținerea din umbră a foștilor parteneri din USL. Cam asta este adevărata miză a acestei crize politice. Astăzi, Florin Cîțu trebuie să plece. Mâine, președintele Klaus Iohannis va trebui să își ia în serios rolul constituțional și să găsească soluții pentru refacerea coaliției. Asta dacă nu vrea adâncirea crizei și refacerea USL”, a declarat Stelian Ion, marți.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele