Dragnea sugerează că nu ar trebui să mai fie prag de prezență la referendum: „Ideea de cvorum se dovedește că diminuează sau inhibă prezența la vot”

0

​​În prima ieșire publică după referendumului, Liviu Dragnea a declarat că „ideea de cvorum inhibă prezența la vot”.„ În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența”, a spus Dragnea, comentând că eșecul referendumului nu este al PSD sau al său personal. 

„Nu trebuie să o justific eu (prezența la vot -n.r.). Am văzut tot felul de analize. Sunt câteva constatări. Stăm agățați de un număr ipotetic de oameni care ar putea fi prezenți. Ideea de cvorum se dovedește că diminuează sau inhibă prezența la vot. Cei care sunt împotrivă au la îndemână un mijloc, boicotul. În momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezența, pentru că ar vota cei care sunt împotriva”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă eșecul referendumului este al PSD, liderul social-democrat a răspuns: „Este eșecul fiecărui cetățean român care a votat? Dacă e un eșec, este un eșec al celor care au votat DA. Legea adoptată în Senat nu a fost votată doar de PSD și ALDE”, a mai spus el.

Citește și ”Niște tâmpiți”! Reacția lui Liviu Dragnea după ce presa a scris că plănuia să candideze la prezidențiale dacă referendumul era validat

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele