Dragnea: „Trebuie să încetăm acest război între români și români. Să fim patrioți. Să nu mai votăm în Parlamentul European împotriva României”

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a susținut un discurs cu accente cinice miercuri în ședința solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului. El a ”făcut apel” la încetarea „războiului între români şi români” şi a afirmat că nu trebuie să se mai întâmple „ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României”.

Dragnea s-a referit la rezoluția adoptată la jumătatea acestei luni în Parlamentul European și care critica deterioarea statului de drept din România din cauza ofensivei susținute a PSD-ALDE împotriva independenței Justiției și a luptei anticorupție.

„Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare – adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (…) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia. (…) Dar, din păcate, uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români (…), să fim patrioţi în ceea ce priveşte România (…), să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au votat împotriva României. Trebuie să încetăm acest război între români şi români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara ţării şi in interior. Vă asigur că nu asta vor cei care ne-au votat. (…) Separaţi putem fi frânţi, dar uniţi împreună putem însă a fi o forţă de nestăvilit şi să construim o Românie puternică în Europa şi în lume”, a susținut Liviu dragnea în plenul reunit al Parlamentului.

Parlamentul European a votat pe 13 noiembrie, cu 473 de voturi pentru, 151 contra și 40 de abțineri, rezoluția care amendează dur comportamentul guvernului și a majorității parlamentare din România privind statul de drept. Textul este un rechizitoriu extrem de dur la adresa Puterii din România, în 12 puncte, și arată că Parlamentul European ”este profund preocupat de revizuirea legislației judiciare și penale din România” și ”condamnă intervenția violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018” (detalii aici).

Citește și Iohannis, critici pentru PSD-ALDE în plenul Parlamentului:Nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu modificările legilor justiției și codurilor penale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele