Dragnea: “USR este un partid de extremă dreapta care vrea să conducă dictatorial România!”

0

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că USR este un partid de extremă dreapta, care vrea să conducă dictatorial România.

Întrebat cum comentează faptul că opoziția îi cere demisia din fruntea Camerei Deputaților, după decizia de ieri a CCR privind Codul penal, Liviu Dragnea a răspuns: „Până când acest partid de extremă dreaptă, acest partid radical, USR, va rămâne singur în România și să aibă o conducere dictatorială – pentru că asta este esența atitudinii lor: o activitate de conducere fără niciun pic de dialog și dar prin forță și prin duritate – , până atunci parlamentarismul există, pentru că este esența democrației”.

Președintele PSD, a mai spus că liderii USR „trebuie să dea răspunsuri la faptul că au avut finanțare ilegală a partidului în anumite campanii”. „Sigur că acum au protecție din partea organelor statului, dar, la un moment dat, trebuie să dea răspuns și la întrebarea asta cineva. S-o găsi vreun procuror în România vreodată care să lămurească și aceste lucruri, pentru că vorbim de ilegalități”, a adăugat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește decizia CCR, să așteptăm motivarea. Nu i-am auzit (pe cei din USR, n.r.) urlând, nu i-am auzit criticând și înjurând sau țipând în perioada în care toate Codurile penale adoptate și susținute de Monica Macovei și acoliții au avut peste 100 și ceva de articole declarate neconstituționale, articole pe care mii de oameni din România au suferit și suferă în continuare. Deocamdată, Parlamentul României rămâne în această structură, chiar dacă nu convine USR-ului”, a insistat Liviu Dragnea.

Citește și Dragnea refuză categoric ideea de a pune pe Corina Crețu premier: „Să o pună ei, când or să fie în PSD”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele